Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pacientka v těžkém stavu COVID-19 je stabilizovaná, uzdravili se další dva lidé

Pacientka s onemocněním COVID-19, která leží na Anesteziologicko resuscitační klinice Fakultní nemocnice u sv. Anny, je stále ve vážném, ale stabilizovaném stavu. Redakci Brněnské Drbny to dnes oznámila mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Pacientka je stále na umělé plicní ventilaci, včera ale dostala poslední dávku remdesiviru. 

„Dá se říci, že jsou tam mírné známky zlepšování, ale je vždycky nebezpečné se v takové situaci na to upínat – může se totiž každým okamžikem změnit. Důležitý bude vývoj v následujících dnech,“ uvedl Vladimír Šrámek, přednosta Anesteziologicko resuscitační kliniky FNUSA a LF MU.

Podle mluvčí Dany Lipovské má nyní nemocnice k dispozici lék pro devět nemocných s tím, že jakmile by docházel, může nemocnice požádat o další dávky. 

Momentálně je v Jihomoravském kraji 515 případů nakažených koronavirem, karanténě je téměř 150 lidí a také obdobný počet pendlerů. Nejvíce potvrzených případů je v Brně, skoro 200, nejméně na Hodonínsku, a to 13. Nejvíce případů je ve věkové kategorii od 25 do 34 let, téměř 100, nejméně případů je u dětí. S dnešními dvěma novými uzdravenými pacienty se celkové číslo těch, kteří nemoc překonali, zvýšilo na 410. Nemoci v kraji podlehlo 16 lidí. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, HZS HK

Štítky koronavirus, pacientka, neocnice u sv. anny, Brno, COVID-19, nemocnice, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Vladimír Šrámek, Lékařská fakulta Masarykovy univerzity, Jihomoravský kraj, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientka v těžkém stavu COVID-19 je stabilizovaná, uzdravili se další dva lidé  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.