Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Svatoanenská nemocnice má nové stránky pro zájemce o pomoc

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně zřídila v souvislosti s šířením nákazy koronavirem nové webové stránky. Zájemci tam najdou kromě užitečných odkazů a aktualit i návod, jak pomoct. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Nemocnice je jednou ze dvou v České republice zvlášť vyčleněných pro pacienty s nemocí COVID-19 v těžkém stavu. Druhá je v Praze.

Na nemocnici se obraceli zájemci, kteří chtějí pomoct například šitím roušek nebo materiálně a finančně. "Je úžasné, kolik je to lidí a firem. Jsme za to rádi. Chceme, aby veřejnost měla přehled o tom, na koho se obrátit, komu zavolat a podobně. Aby měla i pomoc nějaký řád a byla transparentní, spustili jsme nový web, kde zájemci najdou všechny informace," uvedl ředitel nemocnice Vlastimil Vajdák.

Chcete pomoci? Vyberte si ze seznamu nemocnice

Na webu se lze dočíst, co nemocnice nejvíce potřebuje, jsou tam informace k případné materiální a finanční podpoře a také aktuality. "Webové stránky dali během několika málo dní dohromady zaměstnanci Mezinárodního centra klinického výzkumu, které je součástí nemocnice. Své služby nabízejí i jako dobrovolníci stejně jako zaměstnanci nemocnice pracující v administrativě," poznamenala Lipovská.

V Jihomoravském kraji je více než stovka nemocných

Svatoanenská nemocnice je státem vyčleněná pro pacienty z celé Moravy s těžkým průběhem nákazy koronavirem. Nemocnice na to má 43 lůžek s plicními ventilátory, zatím jsou na nich tři pacienti. V Jihomoravském kraji je 103 potvrzených případů nákazy koronavirem, v ČR pak k dnešnímu ránu 1775 případů. Šest lidí zemřelo, deset se vyléčilo.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Brno, Jihomoravský, COVID-19, infekční onemocnění, Česko, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Praha, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svatoanenská nemocnice má nové stránky pro zájemce o pomoc  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.