Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocnice u svaté Anny má prvního pacienta s koronavirem ve vážném stavu, je připojen na plicní ventilaci

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně přijala prvního pacienta s nemocí COVID-19 ve velmi vážném stavu. Devětapadesátiletý muž je napojený na plicní ventilátor, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Nemocnici vyčlenil stát spolu s pražskou Nemocnicí Na Homolce pro pacienty v nejtěžších stavech s nákazou koronavirem. Svatoanenská nemocnice na to má připraveno 30 lůžek s plicními ventilátory.

Nemocnice ležící v centru města pacienta přijala ve středu večer od Fakultní nemocnice Brno se sídlem v Bohunicích, v níž je klinika infekčních chorob a odebírají se tam vzorky na koronavirus. Svatoanenská nemocnice se bude starat o nejtěžší případy, bohunická nemocnice o zbylé pacienty s koronavirem.

„Muž byl přivezen z infekční kliniky Fakultní nemocnice Brno jako první pacient s onemocněním COVID-19 v těžkém stavu," uvedla Lipovská. Dodala, že muž leží na anesteziologicko-resuscitační klinice.

Pacienty z Čech ve vážném stavu přebírá Homolka, moravské zase svatá Anna

V České republice je 572 nakažených koronavirem. Několik nemocných bylo ve špatném stavu, teprve tento týden ale začalo platit rozdělení, že se o pacienty z Čech v těžkém stavu bude starat pražská Nemocnice Na Homolce a o moravské pacienty v těžkém stavu svatoanenská nemocnice.

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně má pro pacienty v těžkém stavu vyčleněno v první fázi 30 lůžek s plicními ventilátory. Fakultní nemocnice Brno má pro ostatní pacienty s koronavirem vyčleněno asi 100 lůžek a další stovky má v záloze.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, HZS HK

Štítky koronavirus, fnusa, těžký případ, plicní ventilace, pacient, COVID-19, nemocnice, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Nemocnice Na Homolce, Fakultní nemocnice Brno, Česko, Nemocnice Bohunice, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice u svaté Anny má prvního pacienta s koronavirem ve vážném stavu, je připojen na plicní ventilaci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.