Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve městě vzniklo Centrum vzdělávání všem, pomůže v kariéře

Projekt má pomoci zaměstnanosti v Jihomoravském kraji. Centrum poskytne lidem zdarma nejen kariérní poradenství, ale také pomůže zprostředkovat zahraniční stáže a bude poskytovat databázi celoživotního vzdělávání v kraji.

Instituce sídlí v Brně-Bosonohách v areálu Střední školy stavebních řemesel. Vznik centra podpořilo šesti miliony korun z operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ministerstvo školství a také Jihomoravský kraj, který mu letos poskytl 1,5 milionu korun.

„Chceme mít na jižní Moravě vzdělanostní společnost. Vnímáme, že člověk se dnes musí vzdělávat celý život. Toto centrum jim pomůže,“ uvedl náměstek hejtmana Václav Božek.

„Hlavní činností bude kariérní poradenství. Budeme se lidem věnovat tak dlouho, jak budou potřebovat. Je nutné, abychom člověka ideálně nasměrovali,“ řekla ředitelka centra Beáta Holá.

Pokud přijde student či pracující se zájmem zařídit si studijní či pracovní stáž v zahraničí, pomůže mu centrum s administrací. „Zájemce podporujeme a vedeme, neděláme všechno za ně. Důležitá je jejich spoluúčast,“ doplnila Holá.

Na internetových stránkách centrum také shromažďuje nabídku celoživotního vzdělávání od co nejvíce institucí na jižní Moravě. Zájemci zde najdou kurzy pro rekvalifikaci či rozšíření znalostí a dovedností.

„Oslovili jsme všechny vzdělavatele v kraji a věříme, že v konečné fázi bude databáze obsahovat alespoň polovinu ze tří tisíc akreditovaných či certifikovaných kurzů. Kromě toho budeme mít v databázi i kurzy neakreditované,“ uvedla Holá.

Centrum chce postupně propojovat školy a zaměstnavatele v kraji a spolupracovat na sladění potřeb trhu práce se středním odborným vzděláváním.

Zdroj: ČTK

Štítky správa, vzdělání, Jihomoravský kraj, Brno, Centrum vzdělávání všem, kariéra, databáze, Václav Božek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve městě vzniklo Centrum vzdělávání všem, pomůže v kariéře  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.