Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školy v Jihomoravském kraji dostanou 16 milionů na opravy

Jihomoravský kraj dá 16 milionů korun na rekonstrukce školských zařízení. Peníze poskytne z loňského přebytku, který byl skoro 200 milionů korun, sdělila dnes mluvčí kraje Denisa Kapitančiková. Různé částky si rozdělí Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Brně, brněnské gymnázium a zdravotnická škola a Střední škola a Základní škola Tišnov.

Nejvíce peněz dostane Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Brně. Kraj pro něj vymezil skoro 12 milionů korun. "Objekt na ulici Česká už s ohledem na svůj stav vyžaduje celkovou rekonstrukci," uvedla Kapitančiková. Podle ní oprava potrvá několik let. "Peníze jsme zatím poskytli na první etapu, která obsahuje řádnou přípravu a zahájení prací," poznamenala mluvčí. 

Kdy budou pokračovat další etapy a v jaké výši se budou pohybovat celkové náklady, neuměla říct. "Na toto téma povedou kolegové z odboru školství ještě několik jednání," dodala.

Tři miliony obdrží Střední zdravotnická škola Brno. "Peníze jsou určené hlavně na opravu fasády historické budovy na ulici Jaselská, která je v havarijním stavu," uvedla mluvčí. Zbytek peněz si rozdělí brněnské gymnázium na počítačovou učebnu a tišnovská střední a základní škola, jež vymění okna a dveře v hlavní budově.

Jihomoravský kraj poskytl peníze školským zařízením z loňského téměř dvousetmilionového přebytku rozpočtu. Kromě škol dal přes 50 milionů nemocnicím a 20 milionů domovům pro seniory. Za více než 20 milionů opraví budovu brněnského krajského úřadu a část peněz si ponechá jako rezervu.

Zdroj ČTK

Štítky školy, opravy, rekonstrukce, kraj, Brno, hejtman, investice, Jihomoravský kraj, peníze, oprava, Středisko služeb školám v.o.s., Střední škola a základní škola Tišnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy v Jihomoravském kraji dostanou 16 milionů na opravy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.