Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Se školou do brněnského digitária

Hvězdárna a planetárium Brno ve druhé polovině školního roku nabízí nové vzdělávací pořady pro všechny typy škol. V exploratoriu, přednáškovém sále a především v digitáriu je připravena celá řada nových programů. Ke všem jsou navíc k dispozici pracovní listy pro žáky a metodické materiály pro pedagogy.

Náš repertoár doplnila dvě nová představení. „Se zvířátky o vesmíru“ je určeno mateřským školám a žákům prvních tříd základních škol. Pro druhý stupeň základních škol je představení „Úžasné planety“, které zábavnou formou seznamuje s podobou Sluneční soustavy. Oba pořady vznikly v produkční dílně Hvězdárny a planetária Brno a odráží rámcové vzdělávací programy. Jiří Dušek, ředitel Hvězdárny a planetária Brno

Další novinkou, která je vhodná jako doplněk výuky biologie, je výpravné představení Přírodní výběr o podivuhodných objevech Charlese Roberta Darwina. Vytvořilo jej jedno z nejlepších producentských center na světě, holandská společnost Mirage IIID.

Výraznou renovací v posledních týdnech prošly i komentované experimenty z geometrické a vlnové optiky. Samozřejmostí jsou pracovní listy pro žáky a metodické materiály pro pedagogy navazující na všechny naše vzdělávací pořady.

Součástí vzdělávacích pořadů v digitáriu je orientace na večerní obloze. Školení moderátoři žákům ukáží nejnápadnější hvězdy i souhvězdí, stejně jako viditelné planety. To vše za pomoci nejlepšího projektoru hvězdné oblohy, jehož kvalita nemá v celé střední Evropě konkurenci.

Zdroj, foto: Hvězdárna a planetárium Brno

 

Štítky Hvězdárna a planetárium Brno, představení, Charles Darwin, Sluneční soustava, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se školou do brněnského digitária  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.