Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravský krajský úřad neeviduje žalobu ohledně maturity

Jihomoravský krajský úřad neobdržel žádnou informaci, že by někdo z rodičů podal na kraj žalobu kvůli neúspěšné slohové maturitní práci svého dítěte, řekl v úterý mluvčí Jihomoravského kraje Jiří Klement.

"Informaci o žalobě jsme zaznamenali pouze z médií, jako kraj nás však nikdo se žalobou neseznámil," uvedl Klement.

Jak informovala některá média v poslední době, rodiče studentů, kteří neuspěli u maturitní zkoušky se slohovou prací, hodlají situaci řešit soudní cestou a podali na kraj žalobu.

Krajský soud v Brně obdržel minulý týden v souvislosti s maturitami dvě žaloby. Agentuře Mediafax to potvrdila mluvčí soudu Miroslava Sedláčiková. "Zatím však nelze sdělit nic bližšího," řekla Sedláčková.

"Krajský úřad na základě písemné žádosti doručené do osmi dnů ode dne oznámení výsledků zkoušky přezkoumává průběh a výsledek zkoušky. Zkoumá zejména, zda byly porušeny právní předpisy upravující průběh maturitní zkoušky, zda se nevyskytly jiné závažné nedostatky, které by mohly mít vliv na řádný průběh nebo výsledek zkoušky," vysvětlil Klement.

Dodal, že krajský úřad přitom nemá možnost provést nové vyhodnocení písemné práce žáka, protože pracovníci Jihomoravského kraje nejsou proškolenými hodnotiteli. "V tomto bodě je pro krajský úřad rozhodující nové posouzení ze strany hodnotitelů CERMATu," doplnil mluvčí.

Napsal: Lenka Horáková (Mf)

Štítky žaloba, krajský úřad, maturita, Jiří Klement, Jihomoravský kraj, Krajský soud v Brně, Mediafax, CERMAT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský krajský úřad neeviduje žalobu ohledně maturity  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.