Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cizince čeká v brněnské letní škole zápolení s českou gramatikou

Asi 150 cizinců bude pronikat do tajů české řeči a kultury v Letní škole slovanských studií na Masarykově univerzitě. Přijedou ze 37 zemí včetně Číny, Mexika a Spojených států. Jejich zápolení s gramatikou, pravopisem či výslovností začne v pondělí a potrvá čtyři týdny.

"Nejstarším účastníkem je student s rokem narození 1941, nejmladší se narodili v roce 1998," sdělila ředitelka letní školy Eva Rusinová.

Studenti jsou rozdělení do 12 skupin podle pokročilosti a do tříd zasedají šest dní v týdnu. Po dopolední výuce vždy následují odpolední přednášky, besedy, odborné semináře z české literatury a další doplňkový program.

Večer studenty čekají filmy z české produkce. Zpestřením školy jsou čtyři exkurze. Letos studenti zamíří do Moravského krasu, Beskyd a Prahy, podívají se také do vyškovského pivovaru.

Letní školy češtiny se tradičně konají také v dalších městech, například v Olomouci a Praze. Účastní se jich jak stipendisté, tak studenti, kteří si pobyt hradí sami.

Zdroj ČTK

Štítky vzdělávání, cizinci, letní škola slovanských studií, Masarykova univerzita, Brno, USA, Mexiko, Čína, Praha, Beskydy, Moravský kras, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizince čeká v brněnské letní škole zápolení s českou gramatikou  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.