Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brno-střed neumožní jako jediné elektronickou přihlášku do školky

Brno-střed ani letos neumožní rodičům přihlásit děti do školky přes internet. Zůstává tak nadále jedinou brněnskou městskou částí ze všech 29, která dosud možnost elektronické přihlášky nezavedla a rodiče musí přijít i s dítětem osobně.

Podle starosty Brna-středu Libora Šťástky (ODS) je důvodem fakt, že městská část loni přijala tři čtvrtiny všech přihlášených, což je nejvíce v celém Brně. Zápisy do 24 mateřských škol v centru Brna se konají od 24. do 28. února.

Cílem elektornické podoby zápisu je snížit administrativu a napomoct rodičům najít přes internet volné místo ve školce. "Zvažovali jsme, zda se k elektronické podpoře zápisu přidáme, ale vyhodnotili jsme si, že tak neučiníme. Ve srovnání s jinými městskými částmi, kde elektronická možnost funguje, vycházíme nejlépe. Proto si nadále pojedeme po vlastní linii," vysvětlil Šťástka.

Loni se do školek v městské části hlásilo 866 dětí. "Přijali jsme 657, což je takřka 76 procent," uvedl Šťástka. "Nepřipojili jsme se k elektronické podobě kvůli tomu, abychom udrželi vysoký standard mateřinek," podotkl Šťástka.

Radnice hledá další možnosti, jak počet míst ve školkách navýšit. "Připravujeme projekt kontejnerové školky při ulici Křídlovická, která by měla zajistit kapacitu pro dalších 50 až 60 dětí. Výhodou takového objektu je pak jeho využití pro jiné účely v době, kdy kapacity v tradičních školkách budou dostačující s ohledem na demografický vývoj," řekl Šťástka. 

Brněnský magistrát zřizuje po celém městě 109 školek, které v letošním roce navštěvuje přes 11 tisíc dětí. Radnice se snaží počet míst neustále zvyšovat. "Za posledních 12 let vzniklo skoro o 2600 míst více," uvedl mluvčí magistrátu Pavel Žára. Jen letos Brno navýšilo kapacity v mateřských školách Slavíčkova, Holzova, Ondrova, Tumaňanova, Kosmonautů a Štolcova a v dalších povolilo výjimku z počtu dětí ve střídě až na 28. "Od září přibylo 186 míst a od ledna dalších 250," dodal Žára s tím, že už nyní vzniká dalších 28 míst v přístavbě MŠ Zelná pro další rok.

Zdroj ČTK

Štítky školky, děti, mateřské školky, Brno-střed, elektronické přihlášky, internet, Libor Šťástka, městská část, Brno, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno-střed neumožní jako jediné elektronickou přihlášku do školky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.