Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Studentům ekonomie v Brně bude přednášet bývalý prezident Václav Klaus

Bývalý prezident Václav Klaus začna v jarním semestru na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity přednášet o transformačních procesech v Česku. V šesti blocích přiblíží studentům přechod společnosti od řízeného k tržnímu hospodářství, ale také problémy české ekonomiky během hospodářských krizí.

Studenti dostanou také příležitost poslechnout si uznávané zahraniční odborníky, například německého ekonoma Hanse Wernera Sinna nebo guvernéra Národní banky Slovenska Jozefa Makúcha.

"Chceme, aby naši studenti měli co nejvíc příležitostí potkávat se s lidmi z praxe a se špičkami našeho oboru. Osobnosti, které se nám daří na univerzitu přivádět, jsou velkým přínosem pro studenty i akademickou obec," řekla proděkanka pro vnější vztahy a marketing Dagmar Špalková.

Klausovy přednášky jsou v rozvrhu každou druhou středu. Kapacita volitelného předmětu je naplněná. Klaus už na univerzitě na podobné téma přednášel v roce 2014.

Zájemci, a to nejen z fakulty, mohou přijít v pátek ve 13:00 na přednášku Hanse Wernera Sinna o německé energetické revoluci. Podle britského listu The Independent patří Sinn k nejvlivnějším žijícím světovým myslitelům, americká agentura Bloomberg jej v roce 2013 zařadila na druhé místo v žebříčku nejvlivnějších ekonomů světa.

Veřejnosti bude přístupná také přednáška guvernéra Národní banky Slovenska Jozefa Makúcha. Uskuteční se ve středu 29. března a je zaměřená na bankovní unii, tedy systém, který dohlíží a řeší krize bank v EU.

Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity vznikla v roce 1990, má kolem 3000 studentů. V minulém roce studentům přednášel například guvernér České národní banky Jiří Rusnok.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Václav Klaus, Brno, Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity, Česko, Hans Werner, Národná banka Slovenska, přednáška, Evropská unie, Jiří Rusnok, Bloomberg

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentům ekonomie v Brně bude přednášet bývalý prezident Václav Klaus  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.