Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Archiv Fakulty architektury je v ohrožení. Dobrovolníci ho stěhují ze suterénu do vyšších pater

Fakulta architektury brněnské techniky hledá dobrovolníky na vyklízení archivu. Budova leží v rizikové oblasti na Poříčí, přímo u rozkopaného koryta řeky Svratky. Areál bude do 18. září uzavřený, výuka v prvním týdnu semestru bude probíhat online.

Fakulta architektury Vysokého učení technického v Brně hledá dobrovolníky, kteří by byli ochotní pomoct s vyklízením nižších pater areálu na Poříčí. Jde o archiv, který se nachází v suterénu. Budově, která leží v těsné blízkosti řeky Svratky, totiž hrozí zaplavení.

„Sledujeme aktuální povětrnostní podmínky. Naše budovy, s výjimkou Fakulty architektury, se nacházejí mimo záplavové oblasti. V areálu fakulty byla přijata preventivní opatření. VUT nadále monitoruje situaci, konzultuje ji s odborníky a informuje studující i zaměstnance,“ uvedlo vedení univerzity na sociální síti X.

Krizový štáb Fakulty architektury VUT na dnešním jednání, že uzavírá budovu fakulty pro veřejnost a studující do středy 18. září. „Výuka v novém akademickém roce bude zahájena online. K prezenční výuce se fakulta navrátí ve čtvrtek 19. 9. 2024. Výuka prvního ročníku v bakalářských studijních programech nebude v těchto dnech realizována,“ stojí na webu univerzity.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením VUT

Štítky VUT, Fakulta architektury, počasí, povodně, sklep, Poříčí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Archiv Fakulty architektury je v ohrožení. Dobrovolníci ho stěhují ze suterénu do vyšších pater  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.