Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Jihomoravští učitelé si osvojí nové technologie. Vyzkouší si drony nebo virtuální realitu

Pedagogové z jižní Moravy si v nové učebně digitálních kompetencí ve Vzdělávacím institutu pro Moravu osvojí práci s technologickými vymoženostmi. Učebna je vybavena nejmodernější 3D tiskárnou, virtuální realitou, laserovým plotrem nebo dronem. Náklady na vybavení učebny a drobné stavební úpravy přesáhly půl milionu korun.

Jihomoravští učitelé půjdou s dobou a naučí se pracovat s nejmodernějšími technologiemi. Prostudují možnosti využití AI při přípravě hodin, chybět nebudou ani nauka v oblasti softwarového vybavení, robotické a programovací učební pomůcky nebo práce s audiovizuální technikou.

„Technologie se posouvají dopředu hrozně rychle a školy na to musí reagovat. A to se podaří jenom díky dobrým učitelům, kteří s moderními technologiemi umí pracovat. Mezi učiteli je obrovské množství těch, kteří se chtějí dál vzdělávat a posouvat. A my jsme tady dnes proto, že jim v tom chceme pomoct,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Vybudováním učebny reaguje VIM na připravovanou výzvu ministerstva školství, která počítá s finanční podporou pro vzdělávací kurzy v oblasti digitálních kompetencí. „Jihomoravští učitelé by měli vzdělávací akce plně hrazeny z dotačních prostředků. Školy navíc již disponují potřebným vybavením, jehož nákup byl zahrnut v jiném dotačním programu. Půjde tedy o to, naučit pedagogy zakomponovat vybavení prakticky do výuky,“ vysvětlila ředitelka VIM Leona Sapíková.

Celkové náklady na vybudování učebny včetně pořízení nejmodernějšího vybavení jsou ve výši přibližně pět set padesát tisíc Kč a zahrnují také drobné stavební úpravy.

Ohodnoť článek

Foto JMK

Štítky JMK, VIM, AI, virtuální realita, dron, učitel, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští učitelé si osvojí nové technologie. Vyzkouší si drony nebo virtuální realitu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.