Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

Ve Znojmě vzniká waldorfská škola, učit začne v září. Místní se o ni zasadili v petici, získali 3 tisíce podpisů

Rodiče školáků ve Znojmě se dočkají waldorfského stylu výuky. Vyžádali si ho sepsáním petice, kterou podepsalo asi 3000 lidí. Nová soukromá základní škola waldorfského typu zahájí výuku už v září, zázemí jí poskytne Střední odborná škola Dvořákova.

Všestranný rozvoj, důraz na umělecké i praktické vlohy a individualitu žáka. Přístup waldorfské školy ke vzdělávání podle mluvčí jihomoravského kraje Heleny Ondřejové fungoval na základní škole v Kuchařovicích v těsné blízkosti Znojma od roku 2018.

„Rodiče žáků si ho oblíbili natolik, že kvůli možné proměně školy směrem ke klasickému základnímu vzdělávání sepsali petici na podporu waldorfského stylu výuky. Jejich přání se díky SOŠ Dvořákova podařilo naplnit," uvedla Ondřejová.

Od září se v areálu Střední odborné školy Dvořákova ve Znojmě otevře soukromá základní škola waldorfského typu, kterou personálně zaštítí část pedagogického sboru ze ZŠ Kuchařovice. Celkem se v prvním i druhém stupni otevře 5 ročníků pro zhruba 70 žáků.

„SOŠ Dvořákova nám poskytne prostory v budově Domova mládeže, za které jsme moc vděční. Pro tuto chvíli je máme zasmluvněny na jeden rok, což je skvělá zpráva,“ přiblížila ředitelka vznikající školy Alena Vavroušková.

Žáci budou moci kromě tříd využívat také tělocvičnu, venkovní hřiště a jídelnu. „Vzhledem k tomu, že byl ve Znojmě po waldorfském typu výuky opravdu velký hlad, jsme rádi, že jsme mohli pomoct s plynulou transformací školy tak, aby její žáci mohli pokračovat ve vzdělávání bez přerušení,“ doplnil ředitel SOŠ Dvořákova Libor Pelaj.

„Na jižní Moravě jsme k inovativním přístupům ke vzdělávání pořád ještě ne zcela otevřeni. Z Brna už waldorfskou školu známe, jinde v kraji ale zatím tolik podpory jako ve Znojmě nenašla. Věřím, že nová škola začne tento trend dobrým jménem a skvělými výsledky otáčet,“ dodal krajský radní pro oblast školství a vzdělávání Karel Jurka (ODS).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Znojmo, petice, Jihomoravský kraj, základní škola, vzdělávání, waldorfská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Znojmě vzniká waldorfská škola, učit začne v září. Místní se o ni zasadili v petici, získali 3 tisíce podpisů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.