Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brněnské univerzity nabízí uchazečům ještě stovky volných míst. Přijmou fyziky i kosmetičky

Studenti, kteří se nedostali na některou z brněnských univerzit, mají stále možnost podat si přihlášku a studovat. Vysoké školy v létě vypisují dodatečné přijímací zkoušky, a to jak do nových, tak i dosavadních programů. Uchazeči si mohou vybrat z několika desítek oborů, které poskytují ještě stovky míst. Školy se tak snaží doplnit kapacity v programech, které nejsou dosud obsazené.

Desítky volných míst je ještě na Masarykově univerzitě. Přihlášky přijímá přírodovědecká a filozofická fakulta. „Filozofická fakulta může přijmout ještě několik desítek studentů. Většinou se hlásí ti, kteří se na svůj vysněný obor nedostali v řádném termínu z kapacitních důvodů," sdělil mluvčí univerzity Radim Sajbot. Volno je například na archivnictví či na divadelních studiích. Přírodovědecká fakulta většinou přijme ještě polovinu z těch, co se v létě přihlásí. Volná místa jsou například na geologii či fyzice.

Do vybraných oborů přijme několik desítek studentů i Zahradnická fakulta a Lesnická a dřevařská fakulta Mendelovy univerzity. „Přijímáme nižší desítky studentů, a to na základě prospěchu ze střední školy," uvedla mluvčí univerzity Tereza Pospíchalová.

Asi sedmdesát studijních programů, jak bakalářských, tak magisterských, nabízí Vysoké učení technické. „Podmínky přijetí zůstávají stejné, v některých programech je možné žádat o prominutí přijímací zkoušky v případě splnění určitých podmínek," řekla mluvčí školy Jana Vyklická.

Kromě stávajících programů lze podávat přihlášky i do těch nových. Do 7. července přijímá přihlášky Farmaceutická fakulta Masarykovy univerzity do programu Kosmetické prostředky. „Zájem je vysoký, proto je možné, že se původní kapacita z padesáti studentů ještě navýší," řekl Sajbot. Veterinární univerzita zase otevírá na fakultě veterinární hygieny a ekologie program s tematikou ochrany životního prostředí. Přihlášku mohou uchazeči podávat do poloviny srpna.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky školy, vysoké, Brno, univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daniela Hlavatá

Titulek je lehce zavádějící. Absolvováním studijního programu Kosmetické prostředky absolvent nezíská kvalifikaci kosmetik/kosmetička.

Sobota, 8. července 2023, 10:57Odpovědět

Brněnské univerzity nabízí uchazečům ještě stovky volných míst. Přijmou fyziky i kosmetičky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.