Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně lanaří chytré hlavy do šalin. Začněte po zkouškovém, láká vysokoškoláky dopravce

Večírek, přednáška, zkouška a jízda šalinou. I tak může vypadat život mladých lidí v Brně, kteří ve městě studují vysoké školy. O služby vysokoškoláků projevil zájem dopravní podnik, jenž chce chytrými hlavami osvěžit pracovní kolektiv šalinářů.

Městský dopravce sází na služby brněnských studentů dlouhodobě. V současné době uniformu dopravního podniku nosí čtrnáct mladíků usilující o vysokoškolské vzdělání. Pro další zájemce otevřela akciová společnost, jejímž jediným akcionářem je Brno, opět kurz pro šalináře. Pokud úspěšně složí výukový program, čeká je řízení šaliny po moravské metropoli. První nováčky očekává dopravce o letních prázdninách.

„Už v minulosti se nám tito brigádníci z řad vysokoškoláků osvědčili. Přichází především z technických oborů, což se nám hodí.  Řada z nich totiž u nás po úspěšném ukončení studia zůstává a nachází uplatnění na jiné pozici. Předchozí zkušenosti z provozu jsou pak pro ně výhodou,“ popsal generální ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB) Miloš Havránek.

Podle mluvčí DPMB Babory Doležalové je nutné ke splnění podmínek vlastnit řidičák skupiny B a zvládnout psychologické vyšetření. „Následně účastníci kurzu projdou 35denní teoretickou výukou a praktickým výcvikem. Na závěr je čeká složení zkoušek. Již během kurzu účastníci pobírají mzdu,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky Brno, DPMB, Šaliny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně lanaří chytré hlavy do šalin. Začněte po zkouškovém, láká vysokoškoláky dopravce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.