Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnští experti poradí pošťákům z celé Evropy. Otevřeli nové vývojové centrum

V moravské metropoli se otevřelo nové výzkumné a vývojové centrum, odkud budu odborníci radit doručovacím službám z celé Evropy. Specializované prostory otevřela v brněnské Slatině zahraniční společnost Honeywell. Nový výzkumák má pomoci zrychlit, zpřesnit a zefektivnit doručování.

Nové vývojové centrum o rozloze fotbalového hřiště pro automatizaci skladů je nejmodernější svého druhu v Evropě. Podobné se nachází pouze v USA. Technologie umožňují zejména logistickým firmám zlepšit dodavatelské služby. Za pomoci chytrých nápadů a analýz expertů z Brna mají firmy zpřesnit, zefektivnit a zrychlit doručování zásilek. 

„V celé Evropě existuje velká poptávka po rychlých a vysoce přesných dodávkách zboží. Je způsobena chováním při online nakupování a postpandemickým boomem. Ale zatímco spotřebitelé nyní chtějí doručení do druhého dne nebo dokonce ještě tentýž den, dostat balíček z místa objednávky do místa dodání za méně než 24 hodin vyžaduje nesmírně složitý a pokročilý dodavatelský řetězec,“ sdělil Ivo Veverka, vedoucí manažer nového centra. 

V brněnském areálu pracuje stovky vědců a inženýrů zahraniční společnosti. Společně hledají řešení, jak zapojit do chodu skladů inteligentní systémy, roboty nebo automatické skladovací a vyskladňovaní technologie. Jednou z inovací je například automatická třídicí linka, která denně vytřídí přes dvaceti tisíc za hodinu balíků a zrychlí systém doručování.

Honeywell centrum otevírá ve dvou etapách. Nyní zahájená první fáze obsahuje odborný řídicí software a dvě předváděcí linky. Ty zahrnují dopravníky a třídicí systém, který zákazníkům ukáže, jak lze zboží rychle a přesně přesouvat ve skladu pomocí počítače. Druhá fáze zahrnuje technologii smyčkového třídění a pokročilou robotiku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Vývoj, Balíky, Vývoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak si myslím, že tu chybí POŠT´ÁK ONDRA Z POŠTY PRO TEBE A JSME TU OPRAVDU VŠICHNI, CO EVROPĚ UKÁŽOU, JAK TŘÍDIT BALÍKY....

Pondělí, 20. února 2023, 23:53Odpovědět

Brněnští experti poradí pošťákům z celé Evropy. Otevřeli nové vývojové centrum  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.