Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Šaliny v Brně lakují učni. Po škole u nás zůstanou, doufá dopravní podnik

Čtyřiadvacet budoucích lakýrníků se učí řemeslu v dílnách Dopravního podniku města Brna (DPMB). Do celoroční praxe v brněnských Medlánkách se dali žáci Integrované střední školy automobilní. Ruku k dílu přidávají při úpravě karoserií vozů hromadné dopravy.

Na nedostatek pracovníků v dělnických profesích si brněnský dopravní podnik stěžuje dlouhodobě. I proto začal potenciální zaměstnance lákat z královopolské střední školy. Spolupráci s institucí odstartoval dopravce už před lety, kdy oslovil učně z oboru automechanik. Nově nabízí i celoroční zapojení do práce v dílnách pro mladé autolakýrníky. „Získají tak zkušenosti z reálného provozu a my věříme, že u nás po dokončení studia zůstanou,“ řekl ředitel DPMB Miloš Havránek.

U vozů hromadné dopravy stráví učni každý druhý školní týden. Vyzkouší si lakování vnitřních karoserií vozů včetně klimatizací do nových šalin, přičemž komponenty dodá do dílen rovněž brněnská střední škola. Ze zkušenosti si odnesou praktické dovednosti, ti nejlepší mohou od dopravního podniku dostat také stipendium.

Nové možnosti pro žáky si pochvaluje také vedení střední školy. „Rozsah opravárenských provozů DPMB umožňuje praxe celých skupin žáků pod vedením učitele odborného výcviku. Tato forma spolupráce je efektivní a umožňuje ovlivňovat průběh výuky i případné budoucí uplatnění absolventů oběma partnery,“ řekl k věci ředitel Integrované střední školy automobilní Milan Chylík.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky dopravní podnik, střední škola, lakýrník, automechanik, Dopravní podnik města Brna, Brno, dílna, Medlánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šaliny v Brně lakují učni. Po škole u nás zůstanou, doufá dopravní podnik  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.