Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brněnská hvězdárna zve na Festival vědy

PR článek

Brno je plné vědy, a co víc, s vědou i vědci rozhodně není nuda! Přijďte se o tom přesvědčit na Festival vědy 2022 do areálu brněnského výstaviště, pavilonu A1. Od pátku 9. září do neděle 11. září 2022 – kdykoli od 9 do 18 hodin – se nechte vtáhnout do atraktivního světa vědy, techniky i historie. Vstup zdarma.

Na pět desítek vědecko-technických institucí, populárně-vzdělávacích organizací, akademických ústavů, vysokých škol i soukromých společností si pro všechny návštěvníky – malé i velké, odborníky i laiky, nejmladší i nejstarší – připravily interaktivní ukázky toho, čemu se právě teď věnují, nebo co už dokázaly. Každý tak na vlastní kůži může zažít, že věda není jen suchá teorie, ale velmi často praktická, užitečná a zábavná věc. 

Vždyť to, že neumíráme na banální nemoci, že cestujeme z jednoho kontinentu na druhý, že téměř prorůstáme počítači, máme k dispozici světlo ve dne i v noci, máme co jíst a pít, žijeme dvakrát déle než naši předci… to všechno je výsledkem usilovné práce mnoha a mnoha generací zvídavých lidí, vědců všeho druhu.

Věda, která hýbe Brnem – a mnohdy i zbytkem světa – skutečně umí být okouzlující, uhrančivá, zábavná i překvapivá. Stejně jako lidé, kteří se jí s nadšením věnují. Na Festivalu vědy budou bláznit nejen „tradiční“ vědci – chemici, matematici nebo geologové. Letos poprvé své přístroje ukážou také firmy vyrábějící elektronové mikroskopy. Jak se předpovídá počasí zase vysvětlí odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu. Kouřová show Smokeman doslova vybuchne v záplavě fyzikálních a chemických pokusů. Na Festivalu vědy totiž není téměř nic nemožného.

Těšit se můžete také na spoustu vnitřních, ale i venkovních expozic. Připraveno je několik workshopů, Divadlo vědy plné zábavných experimentů, úniková hra nebo atraktivní modely vesmírných těles. Největší vědecká show v Brně, jejímž hlavním organizátorem je Hvězdárna a planetárium Brno, navazuje na předchozí úspěšné ročníky, pod patronátem statutárního města Brna a jako součást projektu Jihomoravský kraj fandí vědě. Letos poněkud nabobtnala, a tak se přesouvá do prostor pavilonu A1 brněnského výstaviště, vstup je ale stále zdarma a kompletní program najdete jako obvykle na www.festivalvedy.cz 

Praktické rady k návštěvě Festivalu vědy

  • Od pátku 9. září do neděle 11. září vždy od 9 do 18 hodin.
  • Vstup hlavní branou brněnského výstaviště, odtud pohodlně pěšky až k pavilonu A1.
  • Akce se koná za každého počasí, je přece pod střechou nejkrásnějšího výstavního pavilonu na veletrhu.
  • Nejbližší zastávka městské hromadné dopravy je Výstaviště – hlavní vstup (tramvaje 1, trolejbus 25, 26, 37, autobus 52) a Křížkovského (autobus 44 a 84).
  • V okolí je modrá parkovací zóna C (tj. o víkendu zdarma).
  • Vstup zdarma, kompletní program na www.festivalvedy.cz
  • Jednoduché občerstvení najdete přímo v pavilonu, před pavilonem a také ve VIDA! science centru.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky hvězdárna, Brno, Program, Planetárium, pavilon, Brněnské výstaviště, Český hydrometeorologický ústav, Hvězdárna a planetárium Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská hvězdárna zve na Festival vědy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.