Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně chystají bohatý prázdninový program pro ukrajinské děti. Naučí se jazyk i divadlo

Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) nabízí v Brně po konci školního roku a přes prázdniny program 70 ukrajinským dětem. Čeká je výuka češtiny i doprovodné aktivity včetně nacvičování divadla, řekla Eva Kaličinská z organizace.

Ukrajinské děti ve věku od šesti do patnácti let mají zajištěný program od 8:00 do 16:00. Organizace využívá prostor nabídnutých Generali Českou pojišťovnou v Purkyňově ulici. Adaptačním skupinám tam už přes školní rok zajišťovala výuku Základní škola Arménská a o odpolední program se starala OPU. „Nyní po škole štafetu přebíráme my a budeme pokračovat ve stejném režimu. Dopoledne bude výuka češtiny a odpoledne volnočasové aktivity jako chození ven, sport, výlety, ale i nacvičování divadla,“ vyjmenovala Kaličinská.

Děti dnes viděly divadlo. Přišel za nimi Sergej Sanža z Divadla Facka a ukrajinská herečka Julija Jablecká, která je z Oděsy a prchá před válkou. „Hezky se v Brně začlenila a vystupuje tady v různých inscenacích. V létě bude mít s dětmi divadelní workshop a výstupem bude divadelní představení na závěr adaptační skupiny,“ uvedla Kaličinská. Podle ní by se v představení měla prolínat čeština s ukrajinštinou.

Kromě toho je v plánu i výstava, protože by se děti měly věnovat výtvarným aktivitám. Skupinu navštěvuje kolem 70 dětí. „Zájem byl i větší, proto jsme museli některé děti odmítat," dodala Kaličinská.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky Ukrajina, Děti, Brno, Program, Prázdniny, divadlo, Organizace pro pomoc uprchlíkům, Generali Česká pojišťovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně chystají bohatý prázdninový program pro ukrajinské děti. Naučí se jazyk i divadlo  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.