Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Brno zaplatí žákům z Ukrajiny nové vybavení ve třídách. Do škol posílá tři miliony

Lepší komfort a nové pomůcky získají ukrajinští žáci v brněnských základních školách. Město pošle téměř tři miliony korun na vybavení školních tříd, v nichž se vzdělávají děti Ukrajinců. Peníze půjdou například na nové počítače, tabule nebo šatní skříňky.

Záměru, který počítá s podporu celkem tří základek v Brně, dali zelenou na svém posledním jednání radní. Počítá se s tím, že finanční injekce z městského rozpočtu poputuje do školních zařízení v Merhautově a Arménské ulici a na náměstí Republiky, kde tamější základní škola obdrží takřka dva miliony korun. Peníze radnice vyčlení například na nákup informačních a komunikačních technologií (ICT).

„Finanční prostředky školy konkrétně využijí na pořízení vybavení ICT učebny, interaktivních tabulí, vybavení ICT a dále na běžné vybavení tříd, jako jsou lavice, kancelářské židle, šatní skříňky, skříně na pomůcky, nástěnky, tabule a projektory do tříd, počítače a jiné nezbytné vybavení,“ sdělil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Další částka zamíří do walfdorfské školy v Plovdivské ulici. Magistrát odklepl škole žádost o dotaci na 300 tisíc korun při dotačním programu Adaptační skupiny pro děti a cizince migrující z Ukrajiny 2022. Dokumenty nyní školské zařízení posílá do Prahy, kde Ministerstvo školství rozhodne o tom, zda požadovanou částku do Brna pošle.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 10

Štítky Brno, Školy, Ukrajina, Válka, Jaroslav Suchý, Náměstí Republiky, KDU-ČSL, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zaplatí žákům z Ukrajiny nové vybavení ve třídách. Do škol posílá tři miliony  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.