Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jižní Moravě vznikne sloučením škol nová střední škola. Bude vychovávat podnikatele

Nová Střední škola polytechnická Kyjov vznikne od ledna spojením Střední školy automobilní Kyjov a Středního odborného učiliště Kyjov. Novinářům to řekl náměstek hejtmana pro vzdělávání Jiří Nantl (ODS). Podle něj tím vznikne centrum inovativního technického vzdělávání, jehož záměrem bude vychovat mladé podnikatele, kteří by začali s podnikáním na Kyjovsku.

Ředitelem sloučené školy bude dosavadní ředitel středního odborného učiliště Petr Koiš, ředitel druhé ze spojovaných škol, Radek Hladný, bude jeho zástupcem. Záměrem sloučení škol je udržení počtu žáků na stávajícím počtu 800 a současně zachování počtu vyučujících, kterých je necelá stovka. V budoucnu by mohly být některé obory rozšířené.

Škola projde modernizací a měla by se stát centrem inovativního technického vzdělávání. Vzniknout v ní má díky podpoře Integrovaného regionálního operačního programu také první mimobrněnský FAblab, tedy otevřená digitální dílna. Při škole má také vzniknout mikroregionální podnikatelský inkubátor.

„Probíhají debaty s privátním sektorem o zájem absolventů oboru mechanik plynových zařízení, protože spousta tímto směrem zaměřených firem sídlí v okolí Kyjova. Předpokládáme vznik jednoletého nástavbového oboru," uvedl Jiří Nantl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Jihlavská Drbna

Štítky ČR, správa, školy, Jihomoravský, střední škola, Kyjov, Jihomoravský kraj, Jiří Nantl, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě vznikne sloučením škol nová střední škola. Bude vychovávat podnikatele  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.