Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Učitelé tělocviku zvládají výuku pomocí youtube a měsíčních plánů pro děti

Někteří studenti a žáci začali díky distanční výuce aktivně sportovat, protože je nebaví celý den sedět u počítače. Dopady doby koronavirové na současnou generaci žáků budou ale podle učitelů fatální. Kantorům na středních školách chybí zpětná vazba od studentů.

Tělocvik na středních školách 

V jarní vlně koronaviru byla většina učitelů bezmocná. Do škol přestali docházet žáci a kontaktní výuku nahradilo několikahodinové vysedávání za počítačem. Tělocvik zastínilo vyučování klasických předmětů, a tak děti v první vlně sportovaly spíše dobrovolně. „Dnes už posílám studentům plán na měsíc, ale problém zůstává zpětná vazba, protože je nemám jak kontrolovat a záleží na jejich přístupu,” řekl tělocvikář gymnázia Křenová Igor Pánek

U žáků se bude podle učitelů rozvíjet obezita a nechuť ke sportu. Sportoviště zejí prázdnotou už několik měsíců, podle učitelů je to ale zbytečné. „Amatérský sport venku neměl být zakázán. Když si chce venku pár lidí zahrát fotbal nebo tenis, nechápu, proč tak malá skupina lidí nemůže hrát na hřišti,” podivil se Pánek.

Děti kvůli distanční výuce nepracují a nesportují v kolektivu, na druhou stranu se ale najdou i takoví studenti, kterým online prostředí vyhovuje. „Žáci, kteří se v kolektivu styděli ozvat a báli se posměšků ostatních, se stávají premianty. Často si úkoly dokážou lépe rozvrhnout, není na ně vyvíjet tlak a v internetovém prostředí se cítí bezpečněji,” dodal Pánek.

Sportování malých dětí

Na základních školách učitelé řeší tělocvik podobnými týdenními plány, ale přístup jednotlivých vedení se liší. „Od známých učitelů vím, že někde učitelé předcvičují na kameře a děti s nimi. My posíláme motivační úkoly a zpětnou vazbu nám děti posílají do elektronické žákovské,” řekla tělocvikářka Základní školy Milénova Andrea Zachovalová. Učitelé se shodují, že pokud budou školy nadále zavřené, dopady na sportovní generaci budou obrovské. 

Trend, kdy plašším žákům vyhovuje internetová výuka, se potvrdil i na základních školách. „Ostýchavé děti se dokázaly lépe sžít s distanční výukou, posílají více zpětných vazeb. Při běžném vyučování měly strach zvednout ruku a projevit názor,” řekla Zachovalová. Důležité je děti správně motivovat. Proto jeden z učitelů brněnské školy vymyslel výzvu, při které se žáci snaží pomocí najetých kilometrů na kole objet celou zeměkouli. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky děti, vzdělání, tělocvik, pohyb, zpětná vazba, YouTube, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Učitelé tělocviku zvládají výuku pomocí youtube a měsíčních plánů pro děti  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.