Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno rozšíří nabídku alternativní výuky, vznikne waldorfské lyceum

V brněnské Plovdivské ulici, která se nachází v části Žabovřesky, se otevře waldorfské lyceum. V budově již nyní sídlí waldorfská základní a mateřská škola. Návrh radních ještě musí schválit městští zastupitelé. Pokud dá zastupitelstvo nápadu zelenou, nebude nic bránit tomu, aby nastoupili do školy první středoškoláci.

Waldorfská základní škola a mateřská škola Brno v Plovdivské ulici funguje ve městě od roku 2009. „V současné době je na základní škole 15 běžných tříd s celkovým počtem 312 žáků. Ve školním roce 2022/23 se počítá s dalším navýšením tříd v ZŠ na 18 a k tomu bude také otevřena první třída čtyřletého lycea pro maximálně 30 studentů,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Středoškoláci se budou na lyceu učit v blocích. Ráno je čeká klasická výuka, která se například skládá z češtiny, matematiky, dějepisu, biologie, chemie či tělocviku. Odpoledne začnou dětem kroužky. V plánu jsou různé kurzy jako malování, práce se dřevem nebo dramatika. 

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky Škola, Vzdělání, Brno, Alternativa, Žabovřesky, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno rozšíří nabídku alternativní výuky, vznikne waldorfské lyceum  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.