Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V pátek bude v Brně otevřen nejmodernější úřad práce v ČR

Jedna z nejmodernějších správních budov v České republice se otevře v pátek v devět hodin ráno v Polní ulici v brněnských Štýřicích. Nová krajská pobočka Úřadu práce České republiky vyřeší v této lokalitě složitou situaci stávajících zaměstnanců Úřadu práce České republiky a jejich klientů.

Novostavba úřadu práce je významnou veřejnou stavbou, projektovanou v letech 2006 - 2014 společností Arch.Design. Lokalita, kde bylo nové administrativní centrum postaveno, je situována v jižním sektoru města Brna při ulici Heršpické, je dobře viditelná z příjezdových komunikací a má vynikající dopravní obslužnost, zejména pomocí MHD. Objekt úřadu práce je součástí bloku, ve kterém je i již dokončený justiční areál (městský a okresní soud a objekt státního zastupitelství).

Práce na projektu nového úřadu práce v Brně započala architektonická kancelář Arch.Design na jaře roku 2006 a stavba, včetně interiérů byla dokončena v březnu letošního roku. Cílem architektonického řešení bylo vytvořit atraktivní objekt, který bude navenek zřetelně vyjadřovat svoji funkci neokázale důstojné, seriózní pomoci a podpory klientům úřadu práce. 

Architektonicky se jedná o jednoduchou hmotu, která v prvním a druhém nadzemním podlaží průčelí ustupuje za základní stavební čáru. Tím je vytvořen dostatečně velký nástupní prostor. Tato ustupující část je zdůrazněna prosklenou částí fasády, na kterou přímo navazuje prostor vnitřního atria, hlavního komunikačního prostoru pro veřejnost.

Jako hlavní motiv architektonické koncepce objektu je zvoleno střídání ploch plné hmoty fasády a pravidelného, pouze místy narušeného, rastru prosklených ploch oken. Budova nabízí odpovídající prostory pro klienty a kancelářské prostory pro zaměstnance úřadu práce. V objektu se nacházejí archivy, garáž pro parkování služebních vozidel, potřebné technické prostory, prostory pro práci s klienty, kanceláře zaměstnanců a vedení úřadu práce i potřebné sociální a technické zázemí.

Do konce měsíce dubna bude probíhat přesun pracovišť, především ze současného působiště Úřadu práce v Křenové ulici, a od 5. května již pracovníci i klienti budou využívat nové prostory v Polní ulici.

Autorem architektonického řešení je akad. arch. Jana Háyeková.

Místo události:

Tisková zpráva

Štítky úřad práce, Brno, moderní, budova, otevření, Heršpická, zprávy, Úřad práce České republiky, Česko, Štýřice, Arch.Design, Státní zastupitelství ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pátek bude v Brně otevřen nejmodernější úřad práce v ČR  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.