Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jihomoravském kraji loni vzrostla bytová výstavba

V Jihomoravském kraji loni vzrostla bytová výstavba. Stavebníci začali stavět 3650 bytů, nejvíce od roku 2010. Oproti roku 2013 se v kraji začalo stavět o 843 bytů více, což znamená nárůst o 30 procent. Naopak klesl počet dokončených bytů a vydaných stavebních povolení. Vyplývá to z informací, které na svém webu zveřejnila jihomoravská pobočka Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Na jihu Moravy se začalo loni stavět 15 procent všech bytů v ČR, je to třetí nejvyšší číslo mezi kraji. Oživení bytové výstavby nastalo ve sledovaném období ve většině krajů, především v Praze, kde statistici zaznamenali nárůst o 33,7 procenta. 

V Jihomoravském kraji se nejvíce staví v Brně a okolí, dohromady je to více než 65 procent všech staveb. Ve srovnání okresů vzrostl počet zahájených staveb bytů ve čtyřech okresech, především v Brně, kde se meziročně zdvojnásobil. O pětinu se naopak propadla zahajovaná výstavba na Znojemsku.

Dokončeno bylo loni v kraji 3244 bytů, což je nejméně od roku 2002. Téměř 60 procent dostavěných bytů připadlo na Brno-město a Brno-venkov. V roce 2014 vydaly stavební úřady v Jihomoravském kraji 9698 stavebních povolení, ve srovnání s rokem 2013 to bylo o 2,9 procenta méně.

Předpokládaná hodnota povolených staveb se však zvýšila o 3,2 procenta na 25,9 miliardy korun.

Tisková zpráva

Štítky Jihomoravský kraj, stavba, Český statistický úřad, Brno, Česko, Praha, Morava, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihomoravském kraji loni vzrostla bytová výstavba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.