Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Bronxu bude opraven další bytový dům

Brněnská problémová lokalita kolem ulic Bratislavská a Cejl se pozvolna mění, oprava čeká další městský dům. Rekonstrukce za 28,4 milionu korun začne na konci srpna a skončí o rok později, informoval novináře primátorův náměstek Oliver Pospíšil (ČSSD).

Městská rada schválila tento týden smlouvu o dílo. Město v lokalitě postupně rekonstruuje 11 nájemních domů. Opravy se v nedávné době dočkala také blízká Stará ulice a v ulici Milady Horákové byl zbourán starý vybydlený dům. Vznikne místo něj nová stavba s ordinacemi, lékárnou, garážemi a byty.

"Rekonstrukce domů ve vyloučené lokalitě je počinem, který působí pozitivně na celou tu zónu," podotkl Pospíšil. Práce, s nimiž nyní souhlasila rada, se týkají domu v Bratislavské ulici. Ve zrekonstruovaných domech budou podle dřívějšího vyjádření vedení města zpřísněné podmínky bydlení, na pořádek dohlédnou domovníci i kamery.

Radnice chce v oblasti obývané převážně Romy opravit domy za celkem 450 milionů korun. Projekty jsou podle vedení města zaměřené na regeneraci bytového fondu, revitalizaci veřejných prostor a na sociální oblast. Práce začaly v roce 2010 a hotové by měly být příští rok. Kromě opravy stávajících bytů tam díky nástavbám vznikne 65 nových bytových jednotek.

Zdroj ČTK

Štítky Brno, Cejl, Bratislavská, bydlení, Bronx, dům, Oliver Pospíšil, ČSSD, Milada Horáková, Městská rada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bronxu bude opraven další bytový dům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.