Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně začínají Svatomartinské hody

Od 11. do 17. listopadu bude moravská metropole žít čtvrtým ročníkem Svatomartinských hodů. V rámci této speciální gurmánské přehlídky nebude chybět svatomartinské víno a s ním spojené tradiční pokrmy.

Akce bude letos probíhat nejen v brněnských restauracích, na náměstí Svobody a v Městském divadle Brno, ale dějištěm hodů se stanou nově i unikátní prostory brněnského podzemí. Už nyní se milovníci dobrého jídla a vína mohou těšit na svatomartinské speciality a gastronomická překvapení od nejlepších brněnských šéfkuchařů.

Oslavu zahájí v pondělí 11. listopadu slavnostní žehnání svatomartinskému vínu v katedrále sv. Petra a Pavla na Petrově, odkud se vydá průvod v čele se svatým Martinem na náměstí Svobody.

Úderem 11. hodiny zde otevřením první láhve a přípitkem odstartuje košt svatomartinského vína. K hlavním novinkám letošního ročníku patří rozšíření míst, kde si obyvatelé i návštěvníci Brna mohou v průběhu týdne hodovou atmosféru užít.

„Gurmáni budou mít v průběhu akce příležitost setkat se se Svatomartinskými hody i na nových, originálních místech“, uvedl Tomáš Vican za občanské sdružení Brněnské hody, které je pořadatelem akce.

„Protože víno patří do sklepa, rozhodli jsme se ve spolupráci s Turistickým informačním centrem využít atraktivních prostor brněnského podzemí, kam jsme v letošním roce přesunuli část programu a hlavně ochutnávku svatomartinských vín,“ dodal Vican.

V části podzemních chodeb a sklepů, kam se veřejnost běžně nedostane, tak budou od 12. do16. listopadu probíhat speciální
komentované prohlídky s degustací a doprovodným programem.

Stejně jako v loňském roce mohou hosté zažít pravou hodovou atmosféru i v Městském divadle Brno a ve dvou desítkách restaurací, ve kterých budou podávána speciální svatomartinská menu.

„Šéfkuchaři Miroslav Husák, Jan Rimpler, Jaroslav Kolbasovský a další brněnská kuchařská esa již nyní pilně pracují na přípravě svatomartinských specialit s husou v tradičním i moderním pojetí. Hosté se už teď mohou těšit na skutečně nevšední gastronomické zážitky a gurmánská překvapení,“ prozradil Vican.

Místa v restauracích i jednotlivá menu bude možné si zamluvit prostřednictvím rezervačního systému na www.svatomartinskehody.cz.

A kdo by rezervaci rád získal zdarma, může sledovat facebookový profil Svatomartinské hody, kde kromě podrobných informací najde i řadu soutěží o menu, vína anebo vstupenky na degustace.

Štítky Svatomartinské hody, Brno, 2013, víno, svatomartinské víno, restaurace, Městské divadlo Brno, Brněnské podzemí, Brněnský Petrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně začínají Svatomartinské hody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.