Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně se otevřel první trampolínový park ve střední Evropě, nově nabízí i kurzy akrobacie

Fenomén „jumping“, zábava, která je zároveň sportem, je v Evropě čím dál oblíbenější. Průkopníkem v Česku se stalo Brno, kde vznikl první trampolínový park ve střední Evropě. Část areálu Moravské typografie v brněnské ulici Heršpická se už před měsícem proměnila ve velké hřiště s 48 trampolínami. Skákací plocha je přizpůsobená pro rodiny s dětmi, sportovce, ale třeba i teambuldingová setkání nebo oslavy. Tuto sobotu se také uskutečnila první lekce s profesionálními akrobaty.

Sundat ponožky a skákat po nohách. Instruktážním videem, které informuje návštěvníky o bezpečnosti, začíná hodina plná zábavy, zdokonalování v roznožkách a saltech a zdraví prospěšné kardio cvičení. V brněnském JumpParku si mohou zájemci vybrat ze tří trampolínových hřišť, která mají odrazové plochy i po bocích: pro volné skákání, hrací plocha, kde se příchozí mohou utkat v košíkové nebo vybíjené, a prostor vhodný pro akrobacii, kde se nachází jáma s molitanem. Zaskotačit si může kdokoli od 5 let, děti do 12 let musí přijít v doprovodu dospělého. Druhé omezení je váhový limit 110 kilo.

Majitelé brněnského trampolínového centra se inspirovali v USA a Velké Británii. Nedávno otevřeli i druhou pobočku v Praze. „Trampolínové parky jsou v kurzu. Hodně mladých lidí se věnuje parkouru, free runningu a obecně adrenalinovému sportu. V Trampolínovém parku lze trénovat bez toho, abyste dopadli na tvrdou zem. Také je to zdravé využití volného času pro rodiny s dětmi,“ popsala výhody manažerka JumpParku Lucie Plešková.

Skákání na trampolínách už ale dávno není jen pro děti nebo gymnasty. Dokonale splňuje požadavky trendu posledních let, jakým je zdravý životní styl a sport prostřednictvím zábavy. „Jumping“ je vhodný pro všechny věkové kategorie, tvaruje tělo, zlepšuje stabilitu vnitřních svalů, držení těla, rovnováhu a také metabolismus. Při skákání se efektivně spalují kalorie. Půl hodina běhání je jako deset minut hopsání na trampolíně.

Pokud by se návštěvníci chtěli naučit nové kousky a neskákat jen po nohách, v brněnském JumpParku se jim bude věnovat několik instruktorů každou sobotu. „Na lekcích učíme jak správně zpevnit tělo, orientovat se v prostoru a technicky zvládnout jednotlivé akrobatické prvky, jako jsou salta,“ okomentoval lektor Michal Šimara.

Trampolínové centrum je denně otevřené od 10 do 22 hodin, začátek skákacího bloku je vždy v celou hodinu. Základní vstupné je 179 korun za hodinu skákání. Prostory jsou klimatizované, součástí jsou šatny, sprchy a parkoviště přímo u JumpParku. Rodiče se mohou při čekání na své ratolesti občerstvit. Příjemnou atmosféru k rytmickému skotačení dodává hudba, která hraje celý den.

Tisková zpráva

Štítky Brno, akrobacie, střední Evropa, zábava, trampolína, Evropa, Česko, USA, Velká Británie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se otevřel první trampolínový park ve střední Evropě, nově nabízí i kurzy akrobacie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.