Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně odstartuje závod sportovních aut, policejní passaty budou v pohotovosti

Policie se připravuje na závod luxusních vozů Diamond Race, který odstartuje již ve čtvrtek odpoledne u OC Olympia u Brna. Zapojí se do něj osádky asi 30 vozidel, které vyrazí po dálnici D1 směrem na Vyškov, Olomouc a Ostravu do Polska. Pojede se pak okruh přes Bělorusko a Pobaltí, přičemž závod skončí 28. června v Praze. Po celou dobu budou na trase také dopravní policisté ve služebních i civilních vozidlech, řekl dnes Josef Bocán z policejního prezidia.

"Jsme v kontaktu s pořadateli. Informovali jsme je o tom, že porušování silničních předpisů rozhodně nebudeme tolerovat," uvedl mluvčí. Zdůraznil, že kromě běžných hlídek dopravní policie bude v terénu i tzv. skrytý dohled - policejní vozidla Volkswagen Passat a Škoda Superb v civilním provedení.

"Jde nám spíše o společenskou akci než o nějakou lumpárnu," řekl k tomu ředitel závodu Milan Markovič. Doplnil, že účastníci závodu se v žádné ze zemí, jimiž projedou, nebudou chtít dostat kvůli dopravním přestupkům do konfliktu s policií.

Diamond Race je obdobou známého závodu luxusních aut Gumball 3000, jehož se účastní i celebrity. V letošním ročníku Diamond Race budou k vidění například vozidla McLaren, Lamborghini nebo Hummer, jehož si nechal jeho majitel v Kolumbii opancéřovat. Běžně se závodů účastní vozy Ferrari nebo Aston Martin.

Akce je projížďkou po Evropě, přičemž na zastávkách čekají účastníky četné společenské akce; hlavně bujaré večírky.

Zdroj ČTK

Štítky Diamond Race, závod, celebrity, sportovní vozy, Brno, policie, Policejní prezidium České republiky, Polsko, Bělorusko, Praha, Baltské státy, Ostrava, Olomouc, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně odstartuje závod sportovních aut, policejní passaty budou v pohotovosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.