Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně-Heršpicích začala výstavba nového průmyslového areálu

V Brně-Heršpicích začala výstavba nového průmyslového areálu. Nahradí bývalou továrnu na baterie. Investorem není klasický developer, jako u objektů z okolí, ale rodina restituentů. Na zastavění prostoru počítá s až 40 miliony korun. Řekl to výkonný ředitel společnosti Areál Sokolova Štěpán Beránek.

"Nejsem klasický developer, ale navazuji na tradici rodinného podnikání v místě," uvedl Beránek. Jeho rodina za první republiky vybudovala továrnu na baterie, která byla po druhé světové válce znárodněna. 

V roce 1968 byla výroba ukončena, díky rozmachu přenosných tranzistorových rádií však záhy přechodně obnovena. Po jejím opětovném ukončení byly prostory upraveny pro zcela jiný typ produkce - v Sokolově ulici se začaly vyrábět potahy pro traktory Zetor.

Zetor v Heršpicích zastavil výrobu na počátku 90. let, někdejší továrna začala chátrat a byla asanována. Na volném prostranství má nyní vyrůst nový průmyslový areál. "Budeme stavět po etapách podle potřeb klientů," uvedl Beránek. První výrobní hala bude otevřena patrně letos v květnu.

V jižní části Brna vzniklo v minulých letech několik developerských projektů. Lokalita je výhodná napojením na dálnici. Příkladem je H park investora Raiffeisen Leasing Real Estate, který se začal stavět později a v menším měřítku, než firma původně očekávala. Dalším dokončeným projektem v oblasti je Vienna Point.

Zdroj: ČTK

Štítky továrna, Sokolov, druhá světová válka, První republika, Zetor, Raiffeisenbank, VIENNA POINT a.s., Heršpice, stavba, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně-Heršpicích začala výstavba nového průmyslového areálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.