Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Brně bude první ples pro homosexuály, zájem je velký

V brněnském Kulturním centru Stadion bude v polovině března první ples pro homosexuály na jižní Moravě. Podle pořadatele Marka Christa homosexuálně orientovaným lidem v Brně podobná akce chyběla.

Ples pořádá občanské sdružení STUD Brno, které se každoročně podílí i na organizaci festivalu pro gaye a lesby Mezipatra. Místenky na ples jsou měsíc před začátkem akce už téměř vyprodané, zbývají vstupenky bez možnosti sezení u stolu.

„Ohlasy na Queer Ball jsou veskrze pozitivní. Lidé oceňují příležitost jít se svým partnerem nebo partnerkou na akci takového typu, podle jejich názoru v Brně dlouho chyběla,“ uvedl Christ.

Podle něj je podobná akce ještě v Ostravě, o žádné jiné na Moravě neví. Ples bude koncipovaný do černé a bílé barvy a večerem bude provázet moderátorka Ester Kočičková.

Ples určený pro homosexuály, bisexuály a transsexuály je podle pořadatelů otevřený i všem ostatním příznivcům. Nabídne i doprovodný program s tombolou, laserovou show a vystoupením kapely.

Ambicí pořadatelů je založit tradici plesů pro homosexuály, kde se lidé budou moci bavit bez předsudků, a udržet ji i do budoucna. Podobné akce se pořádají pravidelně například ve Vídni a v Berlíně. Kapacita brněnských prostor je 700 lidí.

Zdroj: ČTK

Štítky ples, homosexualita, Stud Brno, Kulturní centrum Stadion, Brno, Jihomoravský kraj, Ester Kočičková, Ostrava, Morava, Berlín, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně bude první ples pro homosexuály, zájem je velký  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.