Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sedí vám podprsenka? ptaly se dívky pochodující v prádle

Zhruba dvacítka slečen se v úterý odpoledne schází v obchodě se spodním prádlem v Hybešově ulici v centru Brna. Za chvíli vyráží do města, kde chce rozšířit povědomí o tom, že mít padnoucí podprsenku není výsada, ale samozřejmost.

V České republice se podobná akce koná poprvé. „Už dříve byl pochod v Anglii, odkud jsme se inspirovaly,“ vysvětluje organizátorka Barbora Matyášová. Doplňuje, že cílem není ukazovat Brňanům nahá těla. „Spousta žen si neumí vybrat prádlo, a to chceme změnit. Dobrá podprsenka jim totiž zlepší držení těla, vytvaruje postavu a zvýší sebevědomí,“ popisuje Matyášová.

Dívky pomalu utvářejí zástup a berou do rukou transparenty. Jeden z nich vybízí kolemjdoucí, aby se přidaly k dvacítce dívek. „Účastním se, protože jsem exhibicionistka. Navíc doufám, že pochod přiměje ženy zamyslet se nad tím, co nosí,“ říká šestadvacetiletá Andrea Pelinková.

Spoře oděné ženy přitahují pozornost zejména mužů. „Brno rozhodně potřebuje více takových akcí. Uvítal bych je třeba každý týden,“ usmívá se student Petr Havlík. Dalšímu mladíkovi zase dívka dává letáček a vyzývá ho, aby se přišel podívat do obchodu a koupil partnerce pěkné prádlo. „Když já bych chtěl radši vás,“ odpovídá jí muž.

Ženy procházejí Hybešovou ulicí k hlavnímu nádraží. Poté putují Masarykovou ulicí a na náměstí Svobody se zastavují u hodinového stroje. Turisté si je nadšeně fotí. „Jaká to symbolika,“ vykřikuje z davu muž a naráží na přezdívku, kterou si brněnský orloj vysloužil.

Zástup se poté přesunuje Českou ulicí a přes Pekařskou a Husovu se vrací do Hybešovy ulice. Když kolem dívek projíždí řidiči, nadšeně na ně troubí a mávají, někteří se až nesoustředí na řízení. „Jelikož má akce úspěch, možná ji za rok zopakujeme,“ dodává Matyášová.

Podívejte se na video z pochodu:

Autoři

Štítky podprsenka, pochod, prádlo, sex, kalhotky, zprávy, demonstrace, Brno, 2014, náměstí, svobody, hybešova, česká, masarykova, husova, Česko, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedí vám podprsenka? ptaly se dívky pochodující v prádle  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.