Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ryanair létá z Brna již deset let

Před deseti lety zahájila významná letecká společnost Ryanair provozování pravidelných linek z brněnského letiště. Byla to vůbec její první linka provozovaná z letiště v České republice. Při příležitosti desátého výročí této linky se uskutečnila na brněnském letišti oslava spolupráce letecké společnosti Ryanair a Letiště Brno.

Spolupráce Ryanairu a Letiště Brno je oboustranně přínosná. Linka do Londýna je totiž jednou z nejvytíženějších. V loňském roce odcestovalo z brněnského letiště na pravidelných linkách 201 tisíc pasažérů. Přičemž pouze na lince na letiště Standsted, provozované společností Ryanair cestovalo loni 115 tisíc pasažérů,“ říká Tomáš Plaček, ředitel Letiště Brno.

Celkem během deseti let přepravil Ryanair na lince do Londýna 1,1 mil. cestujících. V minulosti Ryanair provozoval z Brna i linky do Milana–Bergama, Barcelony a Alicante. Celkem tak přepravil z Brna jeden a čtvrt milionu cestujících.

Ryanair nyní denně spojuje Brno s letištěm Londýn Stansted. V zimním letovém řádu odlétal spoj do Londýna denně ve 21.20 hod. „Jednali jsme s dopravcem o přesunu letů na čas, který by byl pro cestující vstřícnější. Jednání dopadla pozitivně a v letním letovém řádu platném od dubna, přesune Ryanair odlety na 17.25,“ říká Tomáš Plaček, ředitel Letiště Brno.

Významný podíl cestujících na této lince tvoři cizinci. Na palubách letadel společnosti Ryanair směřujících z Londýna do Brna jich je v průměru 30%.

Kulaté výročí působení společnosti Ryanair v Brně si 16. dubna 2015 připomněli zaměstnanci LETIŠTĚ BRNO a.s. spolu s cestujícími, kteří v tento den letěli na lince do Stanstedu.

Tisková zpráva

Štítky Ryanair, Letiště Brno-Tuřany, Brno, Londýn, letiště, Česko, Barcelona, LETIŠTĚ BRNO a.s., Alicante

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ryanair létá z Brna již deset let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.