Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prostitutky dostaly v ulicích města stop

Kněžny lásky už nebudou nabízet svoje služby pod širým nebem jako tomu bylo dosud například ve večerních a nočních hodinách v ulicích Kounicova, Lidická nebo Štefánikova. Brněnští zastupitelé totiž dnes schválili vyhlášku, která provozování nejstaršího řemesla na veřejných prostranstvích zakazuje na území celého města.

Důvodem změny vyhlášky je ochrana mládeže a dobrých mravů ve městě. Zákaz začne platit 15 dnů od zveřejnění vyhlášky na úřední desce magistrátu .

Pro návrh zvedlo ruku 47 lidí z 55členného zastupitelstva. Stará vyhláška platí v Brně od roku 2005. Obsahuje výčet ulic, v nichž je zakázáno sexuální služby nabízet.

„Některé městské části tento výčet ale vůbec nestanovily. Například Brno-střed, Žabovřesky nebo Černovice. Důvodem úplného zákazu v nové vyhlášce je ochrana mládeže a dobrých mravů ve městě. Opíráme se o ustálenou judikaturu Ústavního soudu, která se týká obecně závazných vyhlášek o prostituci, podle níž je možné zakázat ji na všech veřejných místech v obci," uvedl mluvčí magistrátu Pavel Žára.

Nyní tedy nebude možné nabízet sex za úplatu na žádném veřejném místě. V případě porušení nové vyhlášky hrozí prostitutkám přestupkové řízení a pokuta.

Štítky prostituce, Brno, strážníci, městská policie, pokuty, podnikání, sexuální služby, zákaz, magistrát, Žabovřesky, Černovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostitutky dostaly v ulicích města stop  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.