Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Proběhlo slavnostní otevření VIDA! science centra

V pátek 28. listopadu 2014 byl v bývalém pavilonu D brněnského výstaviště slavnostně otevřen nový zábavní vědecký park VIDA! science centrum, který ve dnech 28. – 30. listopadu 2014 budou moci navštívit pozvaní hosté. Slavnostní otevření moderoval Jan Budař.

Pro širokou veřejnost VIDA! science centrum otevře v pondělí 1. prosince 2014. Na ploše téměř 5 000 m2 tu na hravé objevitele bez rozdílu věku čeká přes 150 interaktivních exponátů, díky kterým mohou lépe porozumět světu kolem nás. Unikátní expozice je rozdělena do čtyř hlavních tematických sekcí: Planeta, Civilizace, Člověk a Mikrosvět. Samostatná část, Dětské science centrum, je věnována dětem od 2 do 6 let. Zemětřesná deska, oceán v lahvi, kolo na laně, rotující místnost, simulátor povodně, model lidského srdce v nadživotní velikosti, společenství mravenců Atta, archeologické pískoviště, vodní tiskárna – to jsou ukázky exponátů VIDA! science centra.

Dotýkat se exponátů je tu více než doporučeno. „Objevujete tu nejen očima, ale všemi smysly. I složité přírodní jevy představujeme formou hry a zábavy,“ říká Lukáš Richter, ředitel Moravian Science Center Brno, příspěvkové organizace Jihomoravského kraje, která VIDA! science centrum provozuje. 

Připravovaný doprovodný program zahrnuje představení plná zábavných pokusů a speciální programy pro školní skupiny i veřejnost. Galerie pavilonu slouží k instalaci aktuálních výstav, z nichž první je věnovaná problematice pasivních domů.

Náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Václav Božek o projektu říká: „Brněnské science centrum zcela zapadá do koncepce Jihomoravského kraje, který se profiluje jako jednička mezi regiony ČR v oblasti podpory vědy, výzkumu a inovací. Věříme, že VIDA! science centrum významně přispěje k pozitivnímu vnímání vědy u široké veřejnosti nejen v našem kraji.“

VIDA! science centrum bude mít otevřeno každý den od 10:00 do 18:00 hod. včetně vybraných svátků. Navštívit tento nový zábavní vědecký park tak bude možné například i 26. prosince 2014 nebo 1. ledna 2015. Školní skupiny, pokud si objednají některý ze speciálních programů, mohou VIDA! science centrum navštívit ve všední dny už od 9:00 hod. Veškeré programy probíhají pod vedením VIDÁtorů – lektorů VIDA! science centra.

Zdroj: KÚ Jihomoravského kraje

Foto: vida.cz

Štítky science center, exponát, Jan Budař, Brněnské výstaviště, Jihomoravský kraj, Václav Božek, Lukáš Richter, pavilon, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proběhlo slavnostní otevření VIDA! science centra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.