Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Příznivci motocyklů se sejdou o víkendu v Mušově

Na 5000 návštěvníků, stovky motorek, adrenalinové sporty a rock&roll. Tak by se dal popsat poslední květnový víkend, kdy se u jihomoravských Mušovských jezer odehraje šestý ročník festivalu Euro Bike Fest, největšího tuzemského motofestivalu. Kromě stovek silných strojů se návštěvníci mohou těšit také na kaskadérské exhibice v Globu smrti, zápasy v thai boxu a netradiční sportovní disciplíny Zombie Run a Historical Medieval Battle.

Euro Bike Fest (EBF) je největším festivalem svého druhu v ČR. Letošní šestý ročník se koná od 29. května do 1. června v rekreačním areálu ATC Merkur Pasohlávky na břehu Mušovských jezer pod Pálavskými vrchy. Každý rok se sem za nabitým programem sjíždí okolo 5000 fanoušků z celé Evropy. „Vlastnictví motorky ovšem není podmínkou, na silné stroje a doprovodný program zveme také všechny z okolí, nabízíme proto i jednodenní vstupenky pro pěší,“ říká organizátor Michal Mnacakanov. Na své si tady přijdou příznivci všech typů motocyklů, od chopperů až po silniční speciály, fanoušci dobré muziky a nevšedních adrenalinových sportů.

K vidění tady budou stovky motorek všech značek a desítky ratrodů - podomácku vytuněných amerických vozů. Jenom na soutěžní přehlídce motocyklových přestaveb BIG LAKE CUSTOM 2014 se představí na 70 nejlepších přestaveb klasických strojů v 9 kategoriích. „Každá kategorie má něco do sebe, nostalgické vzpomínky ale asi vzbudí přestavby domácích značek v kategorii Tuzemák,“ upozorňuje Mnacakanov. Soutěž je východoevropským finále International Bike Show Series pod záštitou Custom Chrome Europe, vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlášeni v sobotu v 18.30.

Doprovodný program festivalu je soustředěn na pátek 30. a sobotu 31. května. „Na Euro Bike Festu jako první v celé České republice představíme závod Zombie Run, jde o adrenalinovou disciplínu oblíbenou hlavně v Americe,“ říká Mnacakanov. Zombie Run, kdy snaze soutěžících dostat se do cíle brání skupina zombií, bude na EBF spojen se soutěží v bodypaintingu a odstartuje v pátek ve 21 hodin. Na sobotu jsou připraveny jízdy v legendárním Globu smrti. Do ocelové koule o průměru 6 metrů se postaví zaráz čtyři profi jezdci ze skupiny Crazy Day, jejichž kousky v rychlosti až 50km/h zahrnují i jízdu dolů hlavou. Show v Globu smrti pak doplní pozemní kaskadérská show se skoky na trialové motorce.

V průběhu soboty se odehraje série osmi zápasů v thai boxu, proložená zápasy v MMA a klasickém boxu. Do ringu se postaví například Vasil Ducár, Lukáš Ondráček nebo Martin Kluska, spolukomentovat bude několikanásobný mistr světa Tomáš Hron a čerstvý mistr světa Tigran Movsisyan.

Dalším sobotním lákadlem budou souboje v Historical Medieval Battle neboli Středověkém kontaktním boji od 11 hodin. Jedná se o tvrdý mladý sport, který kombinuje bojové sporty a šerm, bitvy ovšem nejsou jako v historickém šermu nacvičené, ale skutečné. V bohurtech (zápasech 5 proti 5) se od 11.30 proti sobě postaví čeští a rakouští borci.

Na hudební scéně EBF se představí kapely Walda Gang, Doga, Gate Crasher, Bombs From Heaven, Aivn`s naked trio, švýcarský dívčí AC/DC tribute BACK:N:BLACK, Rammstein Members Club, Legendy se vrací nebo Green Day Prague idiots.

Tisková zpráva

Štítky Euro Bike Fest, motorky, motorkáři, motocykly, Nové Mlýny, nádrž, Mušov, setkání, kemp, motocykl, smrt, festival, Česko, Evropa, Tigran Movsisyan, Tomáš Hron, Pasohlávky, Amerika, Google Chrome

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příznivci motocyklů se sejdou o víkendu v Mušově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.