Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Příměstské tábory v Brně táhnou, většinou už je plno

Příměstské tábory jsou pro mnoho brněnských rodičů nejlepším řešením, jak zabavit dítě o prázdninách a překlenout období, kdy školka či škola zůstává zavřená. Děti tam bývají přes den, večer se vracejí domů. Nabídka často nestačí poptávce, zvláště v případě některých atraktivních akcí. Například všechny termíny v zoo se zaplnily za pár minut.

Patrně nejširší nabídku příměstských táborů v Brně nabízí Středisko volného času Lužánky a jeho pobočky v celém městě. Táborů je 178 a mají různé zaměření - od přírodovědných a chovatelských, přes turistické a sportovní až k výtvarným a divadelním. Neobvyklé jsou třeba příměstské tábory věnované fantastickým výpravám Julese Verna, podmořskému světu nebo
africkým bubnům.

Za příměstské tábory rodiče zaplatí obvykle 1000 až 2000 korun, částka většinou zahrnuje program, pedagogické vedení, stravu a pitný režim. Prakticky o všechny akce je velký zájem, značná část je už plně obsazená. Seznam najdou zájemci na webových stránkách Lužánek.

Pro mnoho dětí je nejatraktivnějším prázdninovým cílem zoologická zahrada. I proto jsou turnusy příměstských táborů na Mniší hoře vždy beznadějně plné, a to i přesto, že cena 3000 korun za týden je vyšší než u jiných prázdninových akcí. Tentokrát se kapacita vyčerpala za tři minuty po spuštění rezervací. Děti v zoo bývají od 08:00 do 17:00, čeká je pozorování zvířat, odborné výklady, ale také hry a soutěže.

Plavecká škola Kometa Brno nabízí přes léto příměstské tábory zaměřené na plavecké dovednosti. Letos je v nabídce sedm termínů v kohoutovickém akvaparku a tři v bazénu Za Lužánkami. Další tábory organizuje Lipka, školské zařízení pro environmentální vzdělávání. Tematika je přírodovědná, většinou v kombinaci s pohybem či tvořením. V srpnu se například děti vžijí do odvážného reportéra Tintina, který je na stopě tajemné kuchařky. Součástí programu je vlastnoruční příprava jídla.

Týden dětí na srpen připravilo Moravské zemské muzeum. Každý den má jiné téma, děti se například vydají do středověku, budou hledat brouky a proniknou do zákulisí archeologie. Akce je dlouho dopředu plně obsazená.

Zdroj ČTK

Štítky příměstské tábory, zábava, Brno, děti, prázdniny, zoo, příměstský tábor, Jules Verne, Lužánky, HC Kometa Brno, Moravské zemské muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příměstské tábory v Brně táhnou, většinou už je plno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.