Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie: Po Znojemsku jezdil na otcově motorce 12letý chlapec

Hlídka dopravní policie zadržela na Znojemsku dvanáctiletého školáka, který se po frekventovaných silnicích projížděl na motocyklu svého otce. Dítě zastihla, když bylo asi tři kilometry od domova. Chlapec jel podle předpisů. Prozradilo jej jeho zmatkování, když uviděl policii, řekla dnes její mluvčí Lenka Drahokoupilová.

"Když uviděl kolemjedoucí policejní vůz, začal zmatkovat. Náhle odbočil na polní cestu a chtěl ujet. Pak to ale vzdal," doplnila mluvčí. Chlapec využil toho, že rodiče nejsou doma a půjčil si motorku. Policisté ocenili, že měl helmu.

Přestože se choval chlapec velmi slušně a svého činu litoval, porušil předpisy a i se strojem, který je povoleno řídit až od 18 let, ho policisté předali matce. Mluvčí zdůraznila, že za chování dětí nesou plnou odpovědnost rodiče. Školáka nyní čeká místo pokuty a odebrání dokladů návštěva sociálních pracovníků.

Zdroj ČTK

Štítky dítě, motocykl, policie, Znojmo, okres Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie: Po Znojemsku jezdil na otcově motorce 12letý chlapec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.