Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Polák slaňoval výškovou budovu, Kašpárková učila jive

Ze čtyřicet metrů vysoké budovy brněnského výstaviště ve čtvrtek ráno slaňovali čtyři sportovci a také herec a zpěvák Braňo Polák. Akce se uskutečnila u příležitosti zahájení veletrhu Sport Life.

Ještě před samotným spuštěním z výšky dostali triatlonista Filip Ospalý, biker Jan Hruška, ultramaratonec Miloš Škorpil, mistrně světa ve sportovním aerobiku Denisa Barešová a Braňo Polák na střeše desetipatrového domu bezpečnostní školení. „Nic se vám nemůže stát,“ ujistil je instruktor. Dokázala jim to i Miss Sport, která cestu dolů společně s profesionálním lezcem vyzkoušela na vlastní kůži.

Odvážlivci budovu nakonec zdolali bez větších obtíží, ačkoli všichni slaňovali poprvé. S menšími problémy se potýkali jen při vstupu na zeď budovy. I tuto překážku však s pomocí instruktorů zvládli.

Slaňování ale nebylo jedinou atrakcí, kterou organizátoři pro návštěvníky připravili. V expozici Jihomoravského kraje se totiž mohli zapojit do tanečního workshopu se Šárkou Kašpárkovou a Janem Tománkem, kteří bojují o přízeň diváků v televizní soutěži StarDance. „Zájemce jsme učili základní kroky rumby a jivu. Mohli se tak přesvědčit, že za výslednou choreografií stojí opravdu hodně práce,“ řekla Kašpárková.

Sport Life bude na výstavišti až do nedělního odpoledne. Zítra se navíc otevřou brány tanečního veletrhu Dance Life Expo. „Tam si lidé mohou zatančit na některé ze sto šedesáti tanečních lekcí. Také jsme pro ně nachystali sto čtyřicet tanečních show,“ informoval organizátor veletrhu Michal Nejezchleb.

ČTĚTE VÍCE Brněnské výstaviště ožije sportem

 

Autoři

Štítky Sport Life, výstaviště, Braňo Polák, Šárka Kašpárková, StarDance, veletrh, Brněnské výstaviště, Filip Ospalý, Denisa Barešová, Miloš Škorpil, Jan Tománek, výšková budova, Světová výstava, StarDance …když hvězdy tančí, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polák slaňoval výškovou budovu, Kašpárková učila jive  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.