Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

NS potvrdil desetiletý trest za dlouholeté znásilňování dcery

Nejvyšší soud (NS) potvrdil muži z Brna desetiletý trest vězení za dlouholeté znásilňování vlastní dcery a další trestné činy. S dcerou zplodil dvě děti. Zneužívání provázené bitím, vyhrožováním a psychickým terorem začalo, když bylo dívce 16 let, trvalo deset let. Dcera nakonec i s dětmi vyhledala pomoc v azylovém domě.

Podle mužova dovolání se nepodařilo jasně prokázat, že v důsledku jeho činů trpěla dcera posttraumatickou stresovou poruchou. Zdravotní následek je významnou přitěžující okolností, která ovlivnila přísnost trestu. Podle NS ale justice případ řešila s dostatečnou pečlivostí a všechny okolnosti řádně zohlednila.

"NS tak nesdílí názor, že by soudy nižších stupňů v projednávaném případě zjišťovaly skutkový stav věci povrchně a jejich rozhodnutí proto byla projevem nepřípustné libovůle," stojí v usnesení senátu s předsedou Eduardem Teschlerem. V kauze ještě připadá v úvahu ústavní stížnost, muž by však musel argumentovat porušením svých základních práv.

Krajský soud v Brně původně poslal muže do vězení na 12 let. Vrchní soud v Olomouci verdikt o dva roky zmírnil. Trest konkrétně uložil za znásilnění, soulož mezi příbuznými, týrání svěřené osoby, týrání osoby žijící ve společném obydlí a ohrožování výchovy dítěte.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Krajský soud v Brně, Vrchní soud v Olomouci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

NS potvrdil desetiletý trest za dlouholeté znásilňování dcery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.