Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Novou ředitelkou TIC je Janulíková, nastoupí 1. dubna

Rada města Brna včera jmenovala novou ředitelku Turistického informačního centra města Brna. Stala se jí Jana Tichá Janulíková. Své funkce se ujme 1. dubna.

Výběrové řízení bylo dvoukolové. Z deseti uchazečů, kteří se dostali do prvního kola, postoupilo do kola druhého pět z nich. O vítězi rozhodla výběrová komise minulé pondělí a dnes Janulíkovou jmenovali radní města.

Je jí 39 let, je rozvedená a má šestiletou dceru. Má dva magisterské tituly. První získala v roce 2002 na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity, kde studovala obor Muziologie-Filmologie. Druhý obdržela o čtyři roky později na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, kde studovala Marketingové a sociální komunikace.

V letech 2007 – 2012 působila v Národním divadle Brno jako marketingová manažerka a redaktorka life-style časopisu a brožur k inscenacím. Nyní pracuje jako projektová manažerka v soukromé společnosti.

Svoji práci „Strategie další činnosti Turistického informačního centra města Brna v období 2015 – 2020“ dala podtitul Brno – významná destinace kulturního turismu. „Působím téměř deset let v Brně v oblasti kultury a marketingu a osobně identifikuji v činnosti TICu řadu zajímavých a mezinárodně konkurenceschopných projektů, které se ovšem setkávají s poměrně zásadními chybami v projektovém řízení. Za zcela zásadní nedostatek pak považuji absenci široké medializace aktivit TIC k rozvoji turismu, s cílem vytváření pozitivního povědomí o aktivitách organizace vedoucích ke zvyšování kvality života jeho obyvatel,“ uvádí ve své prezentaci Janulíková.

Je si vědoma toho, že konkurence právě v oblasti kulturního turismu je vysoká. V poptávce se podle ní projevuje potřeba autentického zážitku a v případě živého umění touha zažít provedení uměleckých děl na místě jejich vzniku. V této souvislosti se nabízí unikátní možnost využít fenomén Leoše Janáčka, který je v současné době na špici celosvětového zájmu.

Pro Janulíkovou je jmenování do funkce ředitelky Turistického informačního centra profesní výzva. „Chci z TICu vytvořit profesionální organizaci, která bude plnohodnotně prezentovat město nejen v Brně a v regionu, ale také v rámci celé České republiky i v zahraničí,“ je její vize v nové funkci.

Plánuje prohloubit a zkvalitnit stávající projekty, které se osvědčily. Například internetový portál GoToBrno chce naplnit kvalitním a přehledným obsahem v mnoha cizojazyčných mutacích. Zároveň chce zadat průzkum, který by měl vypovědět o tom, kdo do Brna jezdí, na jak dlouho, co zde návštěvníky zajímá, co jim tu chybí.

Štítky Brno, turistické centrum, turismus, Filozofická fakulta Masarykovy univerzity, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Národní divadlo Brno, Leoš Janáček, Zlín, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou ředitelkou TIC je Janulíková, nastoupí 1. dubna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.