Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nové naděje letošní sezóny

Jednou z nadějí roku 2015 v Zoo Brno je samec vlka arktického, který by se měl stát vůdcem nové stabilní skupiny. Společně s novou samicí losa evropského, dvěma samci surikat, samcem nosála a samcem klokánka králíkovitého budou novými atraktivními obyvateli Mniší hory.

Po rozpadu původní skupiny jsme usilovali o umístění jednotlivých vlků do jiných zahrad, abychom mohli přivézt z Dánska alfa samce jako základ nové chovné smečky. V současnosti je výběh vlků rozdělen na dvě části, v jedné je část staré skupiny a do 14 dnů bude nový dvouletý samec spojen se dvěma mladými samicemi z původní smečky.

Stejně jako vlk byla z Dánska převezena i samice losa evropského, která bude spojena s naším mladým samcem, a v budoucnu plánujeme transporty dalších dvou samic. Naše zahrada byla vybrána z několika žadatelů o nového jedince do expozice kokánků králíkovitých a samec dorazil až z USA.

V současnosti máme skupinu nosálů v nové expozici a je žádoucí jejich odchov, proto jsme z Německa přivezli také nadějného samce. Ze stejné zoologické zahrady pochází i další posila pro chov, a to dva samci surikat. Stávající skupina se nerozmnožovala a vzhledem k tomu, že jsou to návštěvníky velmi oblíbená zvířata, budeme doufat v úspěšnost nové surikatí rodiny.

Tisková zpráva

Štítky Zoologická zahrada Brno, Mniší hora, Dánsko, USA, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové naděje letošní sezóny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.