Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nemocnice sv.Anny bude propuštět, možná až desetinu lidí

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně hodlá propustit zhruba 300 zaměstnanců. Důvodem je ekonomicky tíživá situace nemocnice, řekla dnes ČTK mluvčí nemocnice Šárka Urbánková. Zařízení má přes 3000 zaměstnanců, propuštěných by měla být asi desetina. Výpovědi by neměly ohrozit péči o pacienty, uvedla Urbánková.

Na hromadné propouštění upozornil Brněnský deník Rovnost. Podle Urbánkové už propouštění začalo v květnu. "Dali jsme 24 výpovědí pro nadbytečnost a dvě dohodou," uvedla Urbánková. "Musíme vše vyřešit tak, aby to nepocítili pacienti," dodala mluvčí.

Propuštěni by měli být lékaři, sestry, administrativní pracovníci a další zaměstnanci. "Hlavní důvod kroku je ekonomický a další příčinou jsou nepříznivé výkonnostní ukazatele," sdělila Urbánková.

Fakultní nemocnice u svaté Anny má dlouho ekonomické problémy. Za loňský rok byla nejvíce zadluženou státní nemocnicí v republice, když její dluh přesáhl miliardu korun. Situaci zařízení řešil i ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD).

Ke konci loňského roku měla nemocnice přes 3000 zaměstnanců. Z toho bylo přes 500 lékařů.

Zdroj ČTK

Štítky nemocnice, zaměstnanci, propouštění, brno, sv. anna, lékaři, ekonomická situace, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Svatopluk Němeček, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice sv.Anny bude propuštět, možná až desetinu lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.