Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Náměstí Svobody už vévodí vánoční strom

V pondělí stál ještě v lese, včera ho naložili na valník a dnes už je vánoční strom novou dominantou náměstí Svobody. Jde o smrk ztepilý, je vysoký 16 metrů a zvítězil v internetové anketě v konkurenci se dvěma jedlemi. Občané si tímto demokratickým způsobem zvolili vánoční strom už počtvrté.

K jeho slavnostnímu rozsvícení dojde příští pátek v 17 hodin. Tím zároveň odstartuje na hlavním brněnském náměstí čtyřtýdenní adventní šňůra programu pod společným názvem Brněnské Vánoce 2012.

„Jsem velmi rád, že Brněnské Vánoce získaly důstojnou podobu, kterou si naprostá většina Brňanů chválí a užívá. Letos se navíc nově můžeme těšit i na vánoční program v brněnském podzemí,“ řekl primátor Brna Roman Onderka.

„Na náměstí Svobody bude umístěno 58 dřevěných prodejních stánků, čtyři velké gastrokontejnery, pódium, promítací plátno, pokladnička na sbírku Červeného kříže, vánoční zvonička a betlém, který bude oproti minulému roku opět bohatší. Nebudou chybět ani zvířátka z brněnské zoologické zahrady umístěná v zoo koutku, Ježíškova pošta a vánoční expres pro nejmenší děti,“ přiblížila náplň Petra Kačírková, ředitelka Turistického informačního centra města Brna.

Kulturní program je koncipován pro širokou posluchačskou veřejnost. V dopoledních a brzkých odpoledních hodinách se představí děti ze základních a uměleckých škol a zájmových uskupení, taneční školy a divadla s pohádkami.

V odpoledních hodinách, vždy od 16 a poté od 18 hodin, vystoupí na pódiu skupiny různých žánrů. „Půjde jak o klasickou předvánočně laděnou hudbu, tak i jazz, cimbálovou muziku, rock, revivaly, gospelovou i folkovou muziku,“ upřesnila Kačírková.

Vedle náměstí Svobody bude žít předvánočním období také Stará radnice, jejíž věž už bude přístupná návštěvníkům, a také brněnské podzemí s vánočním trhem, výstavou dětských kreseb nebo loutek.

Radnice Brno-střed zase uspořádá již tradiční Vánoce na Zelňáku s neméně zajímavou nabídkou a programem jako tomu bude na náměstí Svobody.

Štítky náměstí Svobody, Brno, vánoční strom, advent, Brněnské Vánoce, vánoční stromek, Vánoce, Brněnské podzemí, Roman Onderka, Červený kříž, Ježíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstí Svobody už vévodí vánoční strom  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.