Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Novou radnici přijdou Vánoce už v pondělí

Už po jedenadvacáté se otevřou pro všechny zájemce prostory Nové radnice na Dominikánském náměstí. V pondělí 23. prosince zde bude po celý den připraven bohatý program a každý, děti i dospělí, si určitě přijdou na své.

Od půl desáté se postupně zaplní sály, které jsou jinak veřejnosti během roku nepřístupné. Například ve Sněmovním sále, kde se konají zasedání zastupitelů města, vystoupí cela řada umělců s programem pro nejmenší.

„Po dvouleté přestávce přijedou na radnici populární Spejbl s Hurvínkem, pro příznivce motorismu se představí rychlé stroje závodníků světové série MotoGP Karla Abrahama a Moto 3 Karla Haniky, kteří zde budou mít také autogramiádu,“ přiblížil letošní novinky producent akce Jiří Morávek, generální ředitel společnosti SNIP&CO.

Příznivce železničních a dalších modelů určitě zaujmou práce modelářů ze Stanice mladých techniků Brno.

Pro ty šikovné je připravena tradiční soutěž nazvaná Za ozdobu odměna. Děti, které na radnici přinesou vlastnoručně vyrobené ozdoby a zavěsí je na připravené vánoční stromky, si odnesou dáreček.

Ve 14 hodin přijdou do Sněmovního sálu s pozdravením primátor statutárního města Brna Roman Onderka a opat Augustiniánského opatství na Starém Brně Lukáš Evžen Martinec.

A přitomní si budou moci z Nové radnice odnést domů Betlémské světlo, které budou ve vstupní části Křížové chodby rozdávat skauti, kteří je před několika dny přivezli vlakem z Vídně.

Celodenní program pak vyvrcholí v 19 hodin před radnicí na Dominikánském náměstí tradičním vánočním ohňostrojem s hudbou s názvem Betlémský sen v podání brněnské společnosti Theatrum Pyroboli, která je pravidelným účastníkem mezinárodní přehlídky ohňostrojů Ignis Brunensis a zároveň tvůrcem ohňostroje, který je součástí programu Novoroční Brno.

Štítky Vánoce, Brno, radnice, magistrát, Dominikánské náměstí, ohňostroj, Karel Abraham, Mistrovství světa silničních motocyklů, Karel Hanika, Jiří Morávek, Roman Onderka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Novou radnici přijdou Vánoce už v pondělí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.