Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jižní Moravě si lidé už zalyžují

Díky mrazivému počasí ožily o víkendu sjezdovky na jižní Moravě. Sníh už je i na sjezdovce v Němčičkách na Břeclavsku, ačkoli tam dosud jezdili lyžaři kvůli nepříznivému počasí jen na umělém povrchu. V provozu je po krátké pauze i skiareál v Olešnici na Blanensku. Naopak stále stojí vlek v Předklášteří u Tišnova.

Sjezdovka v Němčičkách měří pouze tři sta padesáz metrů. Její podklad tvoří umělý povrch, díky mrazům jej provozovatelé mohli tento týden zasněžit. "Máme na sjezdovce kolem čtyřiceti centimetrů sněhu v průměru. Zasněžujeme ještě větší vrstvu," uvedl správce areálu Jaroslav Stávek.

S víkendovou návštěvou byl spokojený. Odhadoval, že každý den přijelo na sjezdovku kolem čtyř set lidí. "Je vidět, že všichni jsou na sníh natěšení," řekl Stávek.

Zájem lidí si v neděli pochvaloval také Pavel Hlaváček ze skiareálu Olešnice. Provoz minulý týden dva dny stál, od pátku jede znovu s čerstvým sněhem. "Stále dosněžujeme, návštěvnost je perfektní. Už v pátek se lidé probrali. Hlavní je počasí," sdělil Hlaváček. Podle něj u vleku stály desetiminutové fronty.

Mimo provoz je však stále sjezdovka v Předklášteří na Brněnsku. Její provozovatel Pavel Ivánek stále váhá, zda ji má zasněžit. "Čekáme na dlouhodobou příznivou předpověď počasí," zdůvodnil Ivánek.

Zdroj ČTK

Štítky lyže, zima, snowboard, hory, vlekař, Jihomoravský kraj, sjezdovka, Olešnice, Němčičky, Předklášteří, okres Břeclav, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě si lidé už zalyžují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.