Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na blokové čištění upozorní řidiče e-mail nebo esemeska

Jak předejít odtahu auta, když řidič přehlédne ceduli nebo nesleduje webové stránky či úřední desku městské části o termínu blokového čištění v dané ulici, vymysleli tvůrci serveru www.cisteniulic.cz. Odtah auta v Brně přitom přijde na dvě tisícovky.

S příchodem jara se bloková čištění v ulicích města už rozběhla naplno. O tom, že je blokové čištění pro řidiče palčivé téma, svědčí i statistika. V roce 2014 odtahová služba v souvislosti s ním odvezla v Brně 7 659 aut, to je o osm set více než v roce 2013.

Do projektu se dosud zapojilo devět městských částí. „Na jižní Moravě máme zatím přes dvanáct set uživatelů. Nejvíce jich přibývá před začátkem blokového čištění,“ uvedl spoluzakladatel projektu Petr Tomášů.

Pro řidiče vítanou službu využívají například obyvatelé v Bohunicích „Můžu potvrdit, že funguje. Den před blokovým čištěním mně přišla zpráva do mobilu. Uvažuji, že bychom na radnici zavedli podobnou aplikaci, která by ale nevarovala jen před úklidem ulic. Byla by na rozdíl od tohoto projektu zcela zdarma,“ řekl starosta Bohunic Antonín Crha.

Rozesílání e-mailů je zdarma, ale když posíláme SMS, musíme platit operátorovi, proto je služba zpoplatněná,“ vysvětlil Tomášů, proč si lidé musí za zprávy platit.

Novinkou v letošním roce v městské části Brno-střed je rozdělení ulic blokového čištění do dvou časových úseků. „Reagujeme tak na problémy s parkováním, kdy řidiči během doby blokového čištění hledali těžko místo k zaparkování v okolí. Zkrácením doby jim chceme situaci ulehčit,“ sdělil mluvčí radnice Brno-střed Roman Burián.

Podrobný přehled ulic a časy blokového čištění na tento rok najdou zájemci na webových stránkách zdejší radnice.

 

Štítky městská část, Brno, projekt, Brno-Bohunice, Jihomoravský kraj, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na blokové čištění upozorní řidiče e-mail nebo esemeska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.