Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motosalon přivítal rekordní počet návštěvníků

Přes pětasedmdesát tisíc lidí prošlo podle od čtvrtka do neděle branami brněnského výstaviště. Jednapadesát tisíc z nich pak zavítalo na veletrh Motosalon. Zbylí návštěvníci si prohlédli veletrhy Prodítě a Rybaření.

Nejvíce lidí přišlo v sobotu, kdy do areálu zavítalo jednadvacet tisíc lidí. „Jednalo se o nejlepší a zároveň rekordní ročník, co se počtu návštěvníků týče,“ zhodnotila mluvčí veletrhu Dita Brančíková.

Na akci, které letos přálo počasí, se představilo přes sto padesát značek motocyklů z dvanácti zemí světa. „Společnost Harley-Davidson si Brno dokonce vybrala pro evropskou premiéru svých nových modelů. Lidem se také líbilo, že si mohli otestovat skútry, elektrická kola nebo koloběžky,“ shrnula lákadla letošního ročníku Brančíková.

ČTĚTE VÍCE Harley-Davidson představil legendu v novém a nejlehčí touringový model

Na motocyklech Yamaha vyšších kubatur se zájemci dokonce vypravili na Masarykův okruh. „Doprovod jim dělal policejní motoklub Blue Knights,“ podotkla mluvčí.

Návštěvníci si také mohli prohlédnout závodní motorku Karla Abrahama, se kterou brněnský jezdec vstoupí do nové sezony. Stroj na Motosalon přijelo odhalit několik celebrit, mezi kterými nechyběli například Eva Decastelo, Dalibor Gondík nebo Jan Révai. Abraham se prezentace nezúčastnil. „Testoval v Kataru,“ vysvětlil při odhalení mluvčí brněnského automotodromu Jiří Smetana.

ČTĚTE VÍCE Abrahamovu motorku pokřtili šampaňským

Motosalon se příští rok koná v Praze, do Brna se vrátí za dva roky. „Podle smlouvy s motosekcí, která dává veletrhu jako jedinému záštitu, se města konání musí střídat,“ zdůvodnila Brančíková.

Autoři

Štítky motosalon, karel, abraham, motogp, automotodrom, masarykův, okruh, suzuki, Yamaha, prodítě, jakub, vágner, motorka, zprávy, Brno, 2014, výstaviště, veletrhy, veletrh, Brněnské výstaviště, Karel Abraham, Harley-Davidson, Eva Decastelo, Dalibor Gondík, Jan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motosalon přivítal rekordní počet návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.