Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Minibus zaveze turisty v sezoně ke slavným vilám

Od června bude Turistické informační centrum města Brna pokračovat již pátou sezonou v úspěšném projektu turistického minibusu, který bude nově zajíždět ke všem čtyřem zrekonstruovaným vilám. K vile Tugendhat a Jurkovičově vile se připojí v prosinci otevřená vila Stiassni, na jaře bude zpřístupněna i Löw-Beerova vila.

„ V letošním roce plánujeme nabídnout turistům nové trasy a kromě jiného i zastávky právě u vily Stiassni a Löw-Beerovy vily. Turistický minibus se na okruh po brněnských památkách vydává čtyřikrát za den, nástupním místem je náměstí Svobody. Průvodce hovoří česky, pro zahraniční návštěvníky jsou v minibusu k dispozici audioguidy s nahrávkou v němčině a angličtině,“ sdělil Jiří Mottl, pověřený vedením Turistického informačního centra.

Turistického minibusu vloni využilo 1400 zájemců o historii Brna a ti zaplatili za vyjížďku celkem 158 330 korun. Jízdné zahrnovalo i vstupné do zahrady vily Tugendhat.

Dalšími turistickými místy - Labyrintem pod Zelným trhem, Kostnicí u sv. Jakuba a Mincmistrovským sklepem v minulém roce prošlo 59 799 návštěvníků.

„Kromě prohlídky podzemí a Staré radnice nabízí Turistické informační centrum návštěvníkům Brna pěší prohlídky města ve 13 jazycích. Kromě angličtiny, němčiny, francouzštiny a španělštiny je to například i arabština nebo chorvatština, novinkou letošního roku je možnost objednat si průvodcovské služby v čínštině,“ uvedl Mottl.

Důležitým informačním kanálem pro turisty, kteří se chystají navštívit Brno, ale i pro samotné Brňany, je turisticko-informační portál www.gotobrno.cz. Přehledně podává informace o dění ve městě nejen v češtině a angličtině, ale od konce roku 2014 byl spuštěn i v německém a ruském jazyce. Německá a ruská jazyková mutace je hybridní – stránky s informacemi, které nejsou přeloženy do těchto jazyků se po rozkliknutí zobrazí v angličtině.

Štítky vila, Brno, turistické centrum, angličtina, vila Tugendhat, Jurkovičova vila, Podzemí pod Zelným trhem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Minibus zaveze turisty v sezoně ke slavným vilám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.