Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Michal Hašek: Budoucnost Grand Prix ČR má jasnou perspektivu

Jihomoravský kraj dále jedná se společností Dorna Sports a také s Automotodromem Brno o budoucnosti motocyklové Velké ceny. Hejtman Michal Hašek na tiskové konferenci 11. prosince 2014 v Brně oznámil podrobnosti k aktuální situaci.

„Rok 2014 téměř končí, Jihomoravský kraj i Statutární město Brno mají svoje závazky vůči letošnímu ročníku Velké ceny ČR splněny a v tuto chvíli se čeká na stanovisko Evropské komise, aby i vláda mohla uvolnit již schválených 30 milionů korun prostřednictvím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na takzvaný zalistovací poplatek. Pokud bude Jihomoravský kraj osloven společností Automotodrom Brno nebo Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, jsme připraveni hledat takové řešení, které bude znamenat dorovnání všech závazků z české strany vůči promotéru závodů společnosti Dorna a organizaci budoucích ročníků." Řekl hejtman.

V roce 2015 končí smlouva Automotodromu Brno jako pořadatele Velké ceny ČR. Jihomoravský kraj to plně respektuje a pro rok 2015 se naše úloha zaměří především na shromáždění veřejných peněz, za které je placena licence na organizaci Velké ceny a samozřejmě také na zvětšení transparentnosti hospodaření. Pro rok 2015 je v návrhu rozpočtu Jihomoravského kraje vyčleněna na tento účel částka 20 milionů korun, 10 milionů korun je v návrhu rozpočtu Statutárního města Brna a podle předchozích jednání by 40 milionů korun měla poskytnout Vláda ČR – což v součtu dělá oněch 70 milionů korun na zalistovací poplatek,“ uvedl Michal Hašek.

Jak dále konstatoval hejtman Hašek, v příštím týdnu (ve čtvrtek 18. prosince 2014) bude jednat Zastupitelstvo Jihomoravského kraje a formálně založí stoprocentní krajskou společnost s ručením omezeným, která by měla být pořadatelem Velké ceny ČR v roce 2016. „Chtěl bych jednoznačně vyjádřit zájem krajské samosprávy, abychom našli maximální dohodu s Automotodromem Brno. Počítáme s tím, že se Velká cena pojede i po roce 2016 na brněnském okruhu. Předpokládáme, že Automotodrom bude dodavatelem všech nezbytných služeb – to znamená, že bude pronájemcem okruhu, boxů, zajistí pracovníky, které má dlouhodobě nasmlouvány jako traťové komisaře a další nezbytné záležitosti, které souvisí s organizací Velké ceny,“ řekl Michal Hašek, který následně dodal, že oslovuje předsedu vlády i primátora města Brna, tak aby zástupci státu a města byli účastni v dozorčí radě společnosti, kterou za účelem pořádání Velké ceny zřizuje Jihomoravský kraj.

Jak uvedl hejtman, záměr podporují i představitelé promotéra závodů - vyplývá to jak z výsledků jeho jednání v Kataru, tak z písemného vyjádření zástupců společnosti Dorna Sports. V dopise výkonného ředitele Carmela Ezpelety (ze 3. prosince 2014) se mimo jiné praví: „…v návaznosti na Váš dopis bych Vás rád informoval, že jsme velmi potěšeni a vítáme zájem o uspořádání Velké ceny ČR. Věříme, že se vstupem místní jednotky samosprávy jako garanta, bude mít budoucnost Velké ceny ČR jasnou perspektivu.“ Jak v této souvislosti uvedl hejtman Michal Hašek, věří proto v absolutní dohodu mezi všemi zainteresovanými subjekty – společnosti Dorna Sports, Jihomoravským krajem, Statutárním městem Brnem a Automotodromem Brno - v horizontu týdnů až měsíců.

Zdroj: KÚ Jihomoravského kraje
 

Štítky Jihomoravský kraj, Michal Hašek, Česko, Brno, Masarykův okruh, Grand Prix, Grand Prix ČR, statutární město, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Evropská komise

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Hašek: Budoucnost Grand Prix ČR má jasnou perspektivu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.